Tuduhaké menu pokok

Andi Alifian Mallarangeng (lair ing Makassar, Sulawesi Kidul, 14 Maret 1963; umur 56 taun).[1] Andi Mallarangeng iku pengamat pulitik Indonésia kang njabat dadi Mantri Pemuda lan Olah Raga ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[2] Andi Mallarangeng uga njabat dadi juru bicara kepresidenan kanggo Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono.[2] Saliyané iku, Andi uga njabat kanthi mimpin redaksi situs web présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono.[2]

Andi Mallarangeng
Andi-km0.jpg
Mantri Pemuda dan Olah Raga Républik Indonésia 10
Linggih
22 Oktober 2009 – 7 Dhésèmber 2012
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéAdhyaksa Dault
Kang sawiséRoy Suryo
Juru Bicara Kepresidenan Indonésia
Linggih
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sawiséJulian Aldrin Pasha
Rerincèn dhiri
Lair (1963-03-14) 14 Maret 1963 (umur 56)
Indonésia Makassar, Sulawesi Selatan, Indonésia
SisihanVitri Cahyaningsih
AnakGemilang Mallarangeng
Gemintang Kejora Mallarangeng
Mentari Bunga Rantiga Mallarangeng
AlmamaterUniversitas Gajah Mada
Northern Illinois University
AgamaIslam

Andi Alifian Mallarangeng éntuk gelar Doctor of Philisophy ing babagan ngèlmu pulitik saka Northern Illinois University (NIU) Dekalb, Illinois, Amérikah Sarékat nalika taun 1997.[2] Ing universitas kang padha iki, Andi uga éntuk gelar Master of Science ing babagan sosiologi.[2] Déné gelar Drs Sosiologi ditampa saka Fisipol Universitas Gajah Mada, Yogyakarta nalika taun 1986.[2]

Wiwit dadi mahasiswa Fisipol UGM, Andi duwé gegayuhan kepèngin dadi dhosén.[2] Pungkasané pangimpèn iki kaleksanan, Andi dadi dhosèn ing Universitas Hasanuddin nalika taun 1988-1999 lan ing Institut Ilmu Pamaréntahan nalika taun 1999-2002.[2] Andi mandheg dadi dhosèn amarga Andi dipilih dadi Juru Bicara Keprésidènan karo Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono.[2] Wiwit iku, mantan aktivis mahasiswa ing Himpunan Mahasiswa Islam lan Senat Mahasiswa iki mandheg saka gawéyané dadi pengamat lan komèntator pulitik.[2] Miturut Andi, tugas dadi Juru Bicara Keprèsidènan iki salah sijiné kehormatan tumrap Andi.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. a b c d e f g h i j k tokoh-indonesia.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)