Andorra

nagårå ing Éropa Kulõn

Andorra yaiku wangun kepangeranan cilik kang dumunung ana ing Éropa pérangan lor-kulon, kang ana ing wétan perengan Kali Pirenea uga wewatesan déning Prancis lan Spanyol. Nagara kang mewah iki misuwur déning sektor pariwisata uga status bébas cuké. Andorra uga wujud péranganing nagara-nagara Katalan. Kutha krajané yaiku: Andorra la Vella. Sing ndunungi kira-kira ana 70.000.

Principat d'Andorra
Patakaning Andorra
Pataka
Aditamènging Andorra
Aditamèng
Cihnabrawit: Virtus Unita Fortior
(Latin: "Kabajikan kang disatukake iku dadi kuat")
Gunagita: El Gran Carlemany
Dunungpenering Andorra
Kuthagara
lan brehakutha
Andorra la Vella
JawatbasaKatalan
PapréntahanDhémokrasi parlementer
Joan Enric Vives Sicília lan Emmanuel Macron
Xavier Espot Zamora
Kamardikan
Population
• Pikira-kira 2006
280.228 (183)
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$1,9 miliar (167)
• Saben wong
US$26.800 (24)
ArtacihnaEuro (EUR)
Laladan wektuUTC+1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2
Durawadasandi376
Nagarasandigreha.ad

Mangga PirsaniBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Éropa