Andorra la Vella inggih punika kutha krajan Andorra. Kutha punika gadhah kang ndunungi ±25.000 jiwa. Jeneng kutha punika kanthi harfiah gadhah artos “Andorra ingkang Tuwa”. Andorra inggih punika nagara bébas pajeg (duty free),pramila sadaya punapa kemawon langkung mirah kabandingake nagara-nagara Éropah sanèsipun. Manawi wonten ingkang badhé dhateng Andorra saged medal Spanyol utawi Prancis amargi Andorra wonten ing tengah antawis nagara punika.

Andorra la Vella
Panorama Andorra la Vella lan Escaldes-Engordany
Panorama Andorra la Vella lan Escaldes-Engordany
Andorra-Andorra la Vella.png
Nagara Andorra
AndorraAndorra la Vella
VillagesLa Margineda, Santa Coloma
Pamaréntahan
 • Walikota KonsulMaria Rosa Ferrer Obiols
Laladan
 • Gunggung30 km2 (10 sq mi)
Élepasi1.023 m (3,356 ft)
Cacah warga (2011)
 • Gunggung63,574[1]
 • Pepadhet741.87/km2 (1,921.4/sq mi)
Demonym(s)Andorran
andorrà, andorrana (ca)
Situs wèbOfficial site

Cathetan sukuBesut