Anthony Martial (lair 5 Dhésèmber 1995; umur 24 taun) ya iku salahsijiné juru main bal-balan profèsional teka Perancis sing posisiné dadi juru main ngarep kanggo Manchester United. Piyambaké miwiti kariré ndhik Lyon, sabanjuré pindah ana ing Monacondèk taun 2013 lan regané € 6 juta. Rong taun sabanjuré piyambaké pindah ana ing Manchester United lan regané £ 36.000.000. Rega kuwi ya iku rega paling dhuwur kanggo arèk enom ndhik sakdawané sajarah bal-balan. Piyambaké dadi juru main internasional kanggo Perancis wiwit U-16 nang tingkat U-21. Penampilan senior kapisané dilakoni piyambaké taun 2015.

Anthony Martial
Anthony Martial 27 September 2017 cropped.jpg
Martial main ing Liga Champions Mangsa 17-18 bareng Manchester United
Katerangan priangga
Jeneng dawa Anthony Joran Martial[1]
Tanggal lair (1995-12-05) 5 Dhésèmber 1995 (umur 24)
Papan lair Massy, France
Dhuwur 1.84 m (6 ft 0 in)[2]
Posisi main Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 11
Karir nom
2001–2009 CO Les Ulis
2009–2012 Lyon
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012–2013 Lyon 3 (0)
2013–2015 Monaco 49 (11)
2015–saiki Manchester United 35 (11)
Tim nasional
2010–2011 France U16 17 (9)
2011–2012 France U17 13 (9)
2012–2013 France U18 4 (3)
2013 France U19 5 (0)
2013– France U21 12 (4)
2015–saiki Prancis 14 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 14:07, 10 September 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14:07, 10 September 2016 (UTC)

Gaya mainéBesut

Miturut wartawan Philippe Auclair, Martial nduwè gaya main sing mirib karo juru main internasional Prancis Thierry Henry, amarga kacepetané lan kamampuan teknisé sing apik ndhik posisi pinggir utawa ndhik ngarep.[3]

Cathetan sukuBesut

  1. "Premier League – Squad List 2015/16" (PDF). Premier League. p. 24. Retrieved 9 December 2015.
  2. "Anthony MARTIAL". anthonymartial-official.com. Retrieved 31 July 2016.
  3. "Anthony Martial: Man Utd sign Monaco forward for £36m". www.bbc.com. Retrieved 15 September 2016.