Aqaba

Aqaba (Arab: العقبة‎, al-ʻAqabah) iku sawijining kutha cilik sing dumunung ing sisih kidul Yordania, cedhak tapel wates karo Israèl. Kutha iki minangka kutha pasisir ing Yordania. Kutha iki minangka kutha krajan Governorat Aqaba. Kutha Aqaba sing ndunungi cacah 70.000 jiwa (perk.2000). Kutha iki tetanggan karo kutha Eilat, Israèl.

Dunung Aqaba ing Yordania

Kutha Aqaba wiwit didunungi taun 4000 SM. Kutha iki ya iku kutha palabuhan, ngèlmiah, indhustri, budaya, lan sosial ing Yordania sisih kidul.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut