Bakwan

Jinis gorèngan

Bakwan ya iku jinising panganan kang digorèng, asalé saka janganankan glepung Bakwan racaké asring tinemu ing bakul jajanan pinggir dalan.

Bakwan
Bakwan goreng.jpg
Bakwan ing piring
Jeneng liyanéOté-oté, Wéci, Pia-pia, Bala-bala
JinisGorèngan
AjanganPanganan pambuka
Panggonan asalIndonésia
Hawa ajanganPanas
Woworan pokokGlepung, Janganan rajang, Bumbu
VariasiBakwan urang, bakwan jagung, bakwan janganan
Buku masakan: Bakwan  Médhia: Bakwan

BahanBesut

  • Thokolan
  • Kobis utawa kol
  • Wortel
  • Tepung terigu
  • Lenga
  • Uyah
  • Bawang
  • Brambang
  • Loncang

Cara masakBesut

Nyepakaké bahan kang dibutuhaké kanggo gawé bakwan ya iku thokolan, irisan kobis (kol) utawa irisan wortel, dicampur sajeroning adonan tepung trigu lan digoreng karo lenga kang cukup akèh. Tunggu nganti warnané rada semu coklat. Ing Jawa Kulon bakwan diarani 'bala-bala'. Bakwan mèmper karo masakan Jepang yasai tempura (tempura sayur).