Balungan

Balungan (asal tembung saka balung) iku rangkeyan melodi ing gamelan. Dadi ing jinis musik gamelan iki inti melodine ana ing rangkeyan swara balungan iki.

Piranti balunganBesut

Piranti gamelan kanggo balungan ya iku:

Jinis balunganBesut

  • Balungan mlaku utawa balungan mlampah
  • Balungan nibani
  • Balungan nggantung
  • Balungan pin mundur
  • Balungan ngadal