Bar minangka tabel sempit utawa bangku sing dawa sing wis dirancang kanggo nyedhiyakake bir utawa minuman beralkohol liyane . Dheweke asale dhuwure dhadha, lan bar, asring kuningan, dawa meja, ing sadhuwure lantai, supaya para tamu ngaso, sing menehi jeneng ing meja kasebut. Sajrone pirang-pirang taun, bar inggil diturunake, lan kursi dhuwur ditambahake, lan batang kuningan saiki isih tetep. Jeneng bar dadi dikenal karo bisnis kasebut, (uga dikenal minangka saloon utawa toko utawa kadang-kadang dadi pub utawa klub, nuduhake pendhudhukan sing sejatine, kaya ing pub bar utawa club bar dll.) Yaiku perusahaan bisnis ritel sing nyedhiyakake alkohol omben-omben, kayata bir, anggur, omben-omben, koktail, lan minuman liyane kayata banyu mineral lan minuman ringan . Bar asring uga adol panganan cemilan kayata crisps (uga diarani keripik kentang ) utawa kacang, kanggo dikonsumsi ing papan kasebut. [1] Sawetara jinis bar, kayata pub, bisa uga nyedhiyakake panganan saka menu restoran . Istilah "bar" uga nuduhake countertop lan area sing diwenehake minuman. Istilah "bar" asale saka logam utawa bar kayu (alangan) sing asring ana ing sadawane dawa "bar". [2]

Bar hotel ing Swiss

Bar nyedhiyakake kursi utawa kursi sing diselehake ing meja utawa konter kanggo para pelindung. Bar sing nawakake hiburan utawa musik langsung asring diarani "bar musik", "papan langsung", utawa " Klub malam ". Jinis bar kalebu saka bar nyilem sing murah [3] nganti papan hiburan sing elegan, asring diiringi restoran kanggo mangan.

GaleriBesut

ReferensiBesut

  1. Cocktail Lounge definition from The Free Dictionary
  2. Harper, Douglas. "bar". Online Etymology Dictionary. Dibukak tanggal 2019-05-18.
  3. Dayton, Todd (2004). San Francisco's Best Dive Bars: Drinking and Diving in the City by the Bay. Ig Publishing. p. 4. ISBN 9780970312587. Dibukak tanggal 2010-07-22.