Basa Mesir

Cithakan:Infobox Language/nonotice

Basa Mesir iku sawijining basa Afro-Asiatik sing isih kerabaté basa Berber, Semitik, Somali lan Beja. Basa iki dipituturaké nganti abad kaping 5 minangka basa Demotik lan nganti abad kaping 17 minangka basa Koptik. Tulisan basa Mesir sing paling lawas asalé saka sakiwa-tengené taun 3200 SM. Basa Mesir saiki wis ora dipituturaké minangka basa sadina-dina manèh ing Mesir. Basa sadina-dina ya iku basa Arab Mesir. Nanging basa Koptik isih kanggo basa liturgis Gréja Koptik.

Egyptian
r n km.t
r
Z1
nkmmt
O49

Dituturaké ing Mesir Kuna
Language extinction evolved into Demotic by 600 BC, into Coptic by AD 200, and was extinct (not spoken as a day-to-day language) by the 17th century. It survives as the liturgical language of the Christian Coptic Church.
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
  • Egyptian
Sistem tulisan hieroglyphs, cursive hieroglyphs, hieratic, demotic and Coptic (later, occasionally Arabic script in government translations)
Kodhe basa
ISO 639-1 None
ISO 639-2 egy
ISO 639-3 either:
egy – Egyptian language
cop – Coptic language
Ebers Papyrus detailing treatment of asthma.