Baywatch (filem)

Baywatch inggih punika filem kumedhi laga saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2017. Filem punika dipunsutradarani Seth Gordon, dhedhasar skénario anggitanippun Damian Shannon lan Mark Swift, dipunangkat saking sandhiwara televisi kanthi sesirah ingkang sami. Ingkang maragani filem punika antawisipun Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario, Kelly Rohrbach, Priyanka Chopra, Jon Bass, Ilfenesh Hadera, Yahya Abdul-Mateen II, David Hasselhoff, lan Pamela Anderson. Pandamelan filem punika kawiwitan surya 22 Fèbruari 2016 ing Miami, Florida lan Savannah, Georgia. Paramount Pictures netepaken pambabaran filem ing surya 26 Méi 2017.[6] Baywatch punika filem kaping kalih pakaryanipun Johnson lan Daddario, sasampunipun sami-sami makarya wonten filem San Andreas 2015.

Baywatch
Baywatch poster.jpg
Theatrical release poster
DisutradaraniSeth Gordon
Diprodhuseri
Diskénariyoni
Carita déning
AdhedhasarBaywatch
déning Michael Berk
Douglas Schwartz
Gregory J. Bonann
Dibintangi
DimusikiChristopher Lennertz
SinématografiEric Steelberg
Dibesut déningPeter S. Elliot
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningParamount Pictures[2]
Tanggal metu
  • Mèi 13, 2017 (2017-05-13) (Miami)
  • Mèi 25, 2017 (2017-05-25) (Amérikah Sarékat)
Suwéné
116 menit[4]
NagaraAmérikah Sarékat
BasaBasa Inggris
Rantaman$69 yuta[5]
Kalarisan$151.2 yuta[5]

Ingkang maraganiBesut

Latar wingkingBesut

Ing wulan Sèptèmber 2012 wonten pawarta bilih pangripta Reno 911! lan juru paraga Robert Ben Garant badhé ngarahaken filem Baywatch kanggé Paramount Pictures.[12] Surya 2 Oktober 2014, Dwayne Johnson mlebet wonten pratélan juru paraga ingkang badhé ngayahi jejibahan minangka paraga baku, Justin Malen kadhapuk nyerat malih skénarionipun.[13] Ing surya 23 Juli 2015, Seth Gordon katetepaken minangka sutradara, lan Johnson sumadya dados juru damel Dany Garcia lumantar Seven Bucks Productions, sesarengan kaliyan The Montecito Picture Company lan Beau Flynn. Damian Shannon lan Mark Swift nyerat orèk-orèkan pungkasan kanggé nglebetaken suwasana kumedhi ing filem wau. 10 Agustus 2015, Zac Efron napak asmani kontrak saperlu ndhèrèk nyengkuyung filem, lan juru damel badhé kajibah déning Beau Flynn lan Ivan Reitman sesarengan Seven Bucks Productions kagunganipun Johnson. Surya 9 November 2015, Deadline nglaporaken bilih pitu juru paraga wanita ingkang kacathet badhé maragani, nglampahi pandadaran antawisipun Alexandra Daddario, Ashley Benson, Nina Dobrev, Alexandra Shipp, Shelley Hennig, Bianca A. Santos, lan Denyse Tontz.[14] Surya 18 November 2015, Johnson mratélakaken bilih Daddario sumadya maragani kanggé mangsa katiga, minangka panjagi pasisir ingkang nresnani Efron.[15][16]

Ing surya 4 Januari 2016, Kelly Rohrbach badhé maragani minangka C. J. Parker ingkang dipunpratélakaken lumantar Instagram kagunganipun Johnson.[17] Damian Shannon lan Mark Swift nganggit skénario, sawatawis Johnson sumadya dados juru damel sesarengan Dany Garcia lumantar Seven Bucks Productions, Flynn, Reitman, Michael Berk, Douglas Schwartz, lan Gregory J. Bonann.[17][18] Ing surya 27 Januari 2016, Jon Bass katetepaken ndhèrèk maragani ing filem punika minangka Ronnie, tiyang ingkang lucu, prigel beksan ing pasisir ingkang nandang tresna dhumateng Parker.[19] 12 Fèbruari 2016, Hannibal Buress nyawiji ing proyèk filem punika kanthi maragani minangka anggota bay community lokal.[20] 17 Fèbruari 2016, Priyanka Chopra ugi sumadya maragani wonten filem Baywatch, minangka paraga antagonis.[21] Ing wulan Maret 2016, Yahya Abdul-Mateen II katetepaken maragani minangka Ellerbee, pulisi ingkang sumanak.[22] 12 Maret 2016, Belinda ngendika bilih sagah ndhèrèk nyengkuyung filem punika.[23] Semanten ugi tumrap Jack Kesy lan Amin Joseph,[24] Vine, Logan Paul,[25][26][27] lan Izabel Goulart.[28] Pandamelan filem kawiwitan ing surya 22 Fèbruari 2016, ing Deerfield Beach, Florida, kanthi latar wingking Broward County, Florida, sawatawis manawi ing TV mundhut latar wingking Malibu, California.[29][30] Pamundhutan gambar katindakaken ing Pasisir Miami lan Savannah, Georgia.[20][31][32] Pungkasaning Maret 2016, gambar kapundhut ing Tybee Island, Georgia.[33]

PambabaranBesut

Ing wulan Januari 2016, Paramount Pictures netepaken pambabaran filem Baywatch surya 19 Mèi 2017, ingkang sadèrèngipun katetepaken minangka wanci pambabaran sequel Terminator Genisys.[34] Ing wulan Désèmber 2016, Paramount ngulur satunggal peken pambabaran ing surya 26 Mèi 2017, nggantos wancinipun pambabaran filem Alien: Covenant.[35]

RujukanBesut

  1. "Baywatch". Impawards.com. 2017.
  2. a b c d e f g "Film releases". Variety Insight. Diarsip saka sing asli ing 2017-02-18. Dibukak ing 2017-05-27.
  3. "Executive Suite: Tom Pollock and Ivan Reitman". The Hollywood Reporter. 2011-10-03. Dibukak ing 2014-01-25.
  4. "Baywatch". British Board of Film Classification. Dibukak ing 29 May 2017.
  5. a b "Baywatch (2017)". Box Office Mojo. Dibukak ing July 2, 2017.
  6. "Baywatch-Movie Trailer #2 [Starring The Rock]". VannDigital. Dibukak ing January 9, 2017.
  7. "Priyanka Chopra opens up on her Baywatch character: Victoria is a b*tch". m.indiatoday.in.
  8. Saldana, Janel (April 13, 2016). "'Baywatch' Cast: Belinda Brags About Zac Efron's Comments of Her On Social Media". Latin Times.
  9. Kroll, Justin (18 April 2016). "Charlotte McKinney Joins Dwayne Johnson in 'Baywatch' Movie". variety.com. Dibukak ing 19 July 2016.
  10. "Pamela Anderson Joins Dwayne Johnson's 'Baywatch' Movie". msn.com. Dibukak ing 19 July 2016.
  11. "Dwayne The Rock Johnson-Timeline-Facebook". facebook.com. Dibukak ing 19 July 2016.
  12. "Exclusive: Reno 911! Co-Creator to Direct Baywatch Movie". vulture.com. Dibukak ing 19 July 2016.
  13. Siegel, Tatiana (October 2, 2014). "Paramount Moves Forward With 'Baywatch' Movie". hollywoodreporter.com. Dibukak ing October 3, 2014.
  14. Fleming Jr, Mike (November 9, 2015). "Bevy Of Actresses Test For 'Baywatch' Lead; Dwayne Johnson & Zac Efron Star". deadline.com. Dibukak ing November 10, 2015.
  15. "Dwayne Johnson on Instagram". instagram.com. Dibukak ing November 18, 2015.
  16. Fleming Jr, Mike (November 18, 2015). "Alexandra Daddario Lands 'Baywatch' Female Lead". deadline.com. Dibukak ing November 18, 2015.
  17. a b Kroll, Justin (January 4, 2016). "'Baywatch' Movie Casts Model Kelly Rohrbach in Pamela Anderson's Role". Variety (ing basa Inggris). Dibukak ing January 5, 2016.
  18. Evry, Max (January 20, 2016). "Ilfenesh Hadera to Play Dwayne Johnson's Love Interest in Baywatch". ComingSoon.net (ing basa Inggris). Dibukak ing January 20, 2016.
  19. McNary, Dave (January 27, 2016). "Dwayne Johnson's 'Baywatch' Movie Casts Jon Bass". Variety. Dibukak ing February 3, 2016.
  20. a b Kit, Borys (February 12, 2016). "Hannibal Buress Joining Dwayne Johnson, Zac Efron in 'Baywatch' (Exclusive)". The Hollywood Reporter. Dibukak ing February 15, 2016.
  21. Mike, Vulop (17 February 2016). "Priyanka Chopra Officially Joins Dwayne "The Rock" Johnson's Baywatch Movie". Eonline. Dibukak ing 6 March 2016.
  22. N'Duka, Amanda (March 2, 2016). "Yahya Abdul-Mateen II Dives Into 'Baywatch'; Jacob Latimore Joins 'Collateral Beauty'". Deadline. Dibukak ing March 2, 2016.
  23. Busch, Anita (March 14, 2016). "Latino Star Belinda Swims Into Paramount Pictures' 'Baywatch'". Deadline.
  24. Hipes, Patrick (March 9, 2016). "'Baywatch' Movie: Jack Kesy & Amin Joseph Join Cast". Deadline.
  25. "Logan Paul on Twitter". twitter.com. Dibukak ing 19 July 2016.
  26. "Logan Paul on Twitter". twitter.com. Dibukak ing 19 July 2016.
  27. "When I asked The Rock if he was ready for our scene in the #BAYWATCH movie 😂". vine.co. Dibukak ing 19 July 2016.
  28. "Top Izabel Goulart dá pistas de participação em novo 'Baywatch'". GQ. March 15, 2016.
  29. "Ripped and ready to go! The Rock and Zac Efron start lifeguard duty as cameras start rolling on Baywatch movie in Florida". Daily Mail. February 22, 2016. Dibukak ing February 23, 2016.
  30. "Shooting on the Baywatch movie has begun". Entertainment Weekly. February 22, 2016. Dibukak ing February 23, 2016.
  31. "'Baywatch' begins filming next week; Open casting call for extras announced". OLV. February 16, 2016. Dibukak ing February 21, 2016.
  32. "'Baywatch' Movie Open Casting Call for Kid and Teen Actors". Project Casting. January 28, 2016. Dibukak ing February 15, 2016.
  33. "Dwayne Johnson continues filming 'Baywatch' in Tybee Island, Georgia". On Location Vacations (March 30, 2016). Dibukak ing April 2, 2016.
  34. Verhoeven, Beatrice (January 20, 2016). "'Terminator 2' Pulled From Schedule, 'Baywatch' Release Date Set". TheWrap (ing basa Inggris). Dibukak ing January 21, 2016.
  35. D'Alessandro, Anthony (December 5, 2016). "'Baywatch' Surfs To Memorial Day Weekend, 'Life' Flies To March". Deadline (ing basa Inggris). Dibukak ing December 5, 2016.

Pranala njawiBesut