Priyanka Chopra (प्रियंका चोपड़ा) (1982-07-18) 18 Juli 1982 (umur 38), artis saka India.[1] Wong tuané jenengé Jharkhand saka wong tuwa Ashok Chopra lan Madhu Akhauri.[1] Chopra awit cilik urip ning Bareilly, Uttar Pradesh, Newton, Massachusetts.[1] Priyanka Chopra sempet sinau ning perguruan tinggi ning Jai Hind College, Mumbai.[1] Nanging kuliyahé ditinggal sawisé menangaké gelar Miss World.[1]

Priyanka Chopra
Celebs grace the '21st Lions Gold Awards 2015'.jpg
Chopra at the Filmfare Magazine launch in Mumbai, October 2008
Lair (1982-07-18) 18 Juli 1982 (umur 38)
Jamshedpur, Jharkand, India
BangsaIndian
PakaryanActress, singer
Taun aktif2002–present

KARIRBesut

Sadurungé miwiti karir akting, dhèwèké iku model.[1] Jenengé wiwit dikenal sawisé menangaké gelar Miss World ning taun 2000.[1] Dhèwèké uga sok dijuluki 'Piggy Chops', jejuluk mau amarga aktingé ning filem BLUFFMASTER.[1] Chopra miwiti debuté ning filem THAMIZHAN nalika taun 2002 dadi Priya.[1] Chopra wiwit dilirik déning para prodhuser rekama awit tampil ning filem iki.[1] Dhèwèké olih pujian amarga aktingé kang natural.[1]

Akiré dhèwèké bisa mbintangi filem box office.[1] Film-filem kang dibintangi dhèwèké ya iku taun 2004, PLAN, KISMAT lan ASAMBHAV ora patiya dilirik déning para masarakat.[1] Nanging dhèwèké sempet olih bebungah amrga filem komedi romantis ning MUJHSE SHAADI KAROGI bebarengan karo Salman Khan lan Akshay Kumar.[1] Ora namung iku, dhèwèké uga mbintangi filem kang judhulé AITRAAZ, ning filem mau dhèwèké mainaké tokoh jahat.[1] Nanging ning filem iki dhèwèké sempet ngeraih Filmfare Best Supporting Actress Award.[1] Awit iku kariré ning donya akting tambah mantep.[1]

Chopra sempet dadi pembawa acara ning reality show FEAR FACTOR – KHATRON KE KHILADI LEVEL 3.[1] Dhèwèké nggantikaké aktor Akshay Kumar kang dadi pambawa acara dua mangsa sadurungé.[1] Acara mau ditayangaké ning tanggal 6 September 2010.[1]

Dhèwèké sempet partisipasi ning tur TEMPTATIONS nalika taun 2004 bebarengan karo artis Bollywood liyané, kaya ta karo Shahrukh Khan, Saif Ali Khan, Rani Mukerji, Preity Zinta lan Arjun Rampal.[1] Ning tanggal 12 Dhésèmber 2009, dhèwèké hadir dadi juri ning kompetisi Miss World 2009 kang diadakaké ning Johannesburg, Afrika.[1] Dhèwèké uga njabat dadi Duta UNICEF ning taun 2010.[1]

Ning taun 2011 dhèwèké mutusaké kanggo njegur ning donya musik.[2] Dhèwèké wis dikontrak karo Universal Musik Group.[2]

FILMOGRAFI[1]Besut

  • 2002 THAMIZHAN
  • 2003 THE HERO: LOVE STORY OF A SPY
  • 2003 ANDAAZ
  • 2004 PLAN
  • 2004 KISMAT
  • 2004 ASAMBHAV
  • 2004 MUJHSE SHAADI KAROGI
  • 2004 AITRAAZ
  • 2005 BLACKMAIL
  • 2005 KARAM
  • 2005 WAQT: THE RACE AGAINST TIME
  • 2005 YAKEEN
  • 2005 BARSAAT
  • 2005 BLUFFMASTER!
  • 2006 TAXI NUMBER 9211
  • 2006 36 CHINA TOWN
  • 2006 ALAG
  • 2006 KRRISH
  • 2006 AAP KI KHATIR
  • 2006 DON – THE CHASE BEGINS AGAIN
  • 2007 SALAAM-E-ISHQ: A TRIBUTE TO LOVE
  • 2007 BIG BROTHER
  • 2007 OM SHANTI OM
  • 2008 MY NAME IS ANTHONY GONSALVES
  • 2008 LOVE STORY 2050
  • 2008 GOD TUSSI GREAT HO
  • 2008 CHAMKU
  • 2008 DRONA
  • 2008 FASHION
  • 2008 DOSTANA
  • 2009 BILLU
  • 2009 KAMINEY
  • 2009 WHAT'S YOUR RAASHEE?
  • 2010 PYAAR IMPOSSIBLE
  • 2011 7 KHOON MAAF
  • 2012 BARFEE

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x biografi Priyanka Chopra dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
  2. a b berita Priyanka Chopra dipununduh tanggal 21 Agustus 2011