Tuduhaké menu pokok

Birdman

Film Amerika Sarekat taun 2014

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) utawi dipuncekak Birdman nggih punika filem drama komedi saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel 2014. Filem punika kaarahaken déning Alejandro González Iñárritu kanthi juru damel Alejandro González Iñárritu, John Lesher, Arnon Milchan lan James W. Skotchdopole. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris Jr. lan Armando Bó. Wondéné para juru paraga ingkang kadhapuk maragani film punika antawisipun Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Emma Stone, Naomi Watts lan Amy Ryan.

Filem Birdman dados sayuk karya kaping kalih antawisipun Edward Norton lan Naomi Watts sasampunipun sami-sami makarya ing filem The Painted Veil. Filem punika kagiyaraken ingkang kaping pisan wonten pahargyan Festival Film Venesia surya 27 Agustus 2014[4] lan kababar ing Amerika Serikat surya 17 Oktober 2014 kanthi winatesan, lajeng surya 14 November 2014 kagem sagung pamirsa.[5][6] Filem punika pikantuk maneka pangalembana saking para juru kritik.

Juru paragaBesut

  • Michael Keaton minangka Riggan Thomson, aktor yang berperan minangka pahlawan super Birdman
  • Edward Norton minangka Mike Shiner, aktor Broadway
  • Emma Stone minangka Sam Thomson, putri Riggan dan Sylvia yang bekerja minangka asisten Riggan
  • Naomi Watts minangka Lesley, mantan pacar Mike yang bekerja minangka aktris
  • Zach Galifianakis minangka Jake, sahabat Riggan yang bekerja minangka pengacara
  • Andrea Riseborough minangka Laura, kekasih Riggan yang bekerja minangka aktris
  • Amy Ryan minangka Sylvia Thomson, mantan istri Riggan dan ibu Sam
  • Lindsay Duncan minangka Tabitha Dickinson, kritikus teater terkenal
  • Merritt Wever minangka Annie, manajer panggung
  • Jeremy Shamos minangka Ralph
  • Frank Ridley minangka Mr. Roth
  • Katherine O'Sullivan minangka asisten kostum
  • Damian Young minangka Gabriel
  • Benjamin Kanes minangka Birdman

Miturut juru kritikBesut

Filem Birdman pikantuk pangalembana saking juru kritik kados kapratelan déning Rotten Tomatoes, bilih filem pikantuk pandhemen dumugi 92%, adhedhasar saking 299 pambiji, kanthi rata-rata 8.5/10.[7] Lajeng miturut Metacritic, filem punika pikantuk angka 88 saking 100 adhedhasar saking pambijinipun 49 juru kritik.[8]

Box officeBesut

Filem Birdman kasil ngempalaken arta dumugi $42,340,598 saking Amerika Ler, lan $60,874,496 negari sanèsipun kanthi gunggung dumugi $103,215,094, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem pendamelan, nggih punika $18 yuta.[3][3]

RujukanBesut

  1. "Birdman". British Board of Film Classification. September 11, 2014. Dijupuk September 19, 2015. 
  2. Thompson, Anne (October 21, 2014). "How 'Birdman' Got Made: Fox Searchlight and New Regency Partners Tell All (Keaton, Norton, Stone VIDEOS)". Thompson on Hollywood. Diarsip saka asliné ing February 25, 2015. Dijupuk February 15, 2015. 
  3. a b c "Birdman (2014)". Box Office Mojo. Dijupuk November 14, 2017. 
  4. "Birdman to hatch on opening night of Venice film festival". The Guardian. July 10, 2014. Dijupuk July 10, 2014. 
  5. Fleming Jr, Mike (April 11, 2014). "Fox Searchlight Sets Alejandro Gonzalez Inarritu's 'Birdman' For October 17 Bow". Deadline. Dijupuk April 12, 2014. 
  6. "Upcoming Movies in Theatre". Box Office Mojo. Dijupuk January 6, 2015. 
  7. "Birdman (2014)". Rotten Tomatoes. Dijupuk November 14, 2017. 
  8. "Birdman reviews". Metacritic. Dijupuk November 14, 2017. 

Pranala njawiBesut