Blue Jasmine

Blue Jasmine nggih punika filem drama komedi saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning Woody Allen kanthi juru damel Letty Aronson, Stephen Tenenbaum lan Edward Walson. Skénario kagem filem punka kaanggit déning Woody Allen. Wondéné para juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Cate Blanchett, Sally Hawkins, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Louis C.K., Andrew Dice Clay, Bobby Cannavale lan Michael Stuhlbarg.

Blue Jasmine
Barkas:Blue Jasmine Poster 2013.jpg
Poster film Blue Jasmine
DisutradaraniWoody Allen
DiprodhuseriLetty Aronson
Stephen Tenenbaum
Edward Walson
DiskénariyoniWoody Allen
DibintangiCate Blanchett
Sally Hawkins
Alec Baldwin
Peter Sarsgaard
Louis C.K.
Andrew Dice Clay
Bobby Cannavale
Michael Stuhlbarg
SinématografiJavier Aguirresarobe
Dibesut déningAlisa Lepselter
Perusahaan
prodhuksi
Gravier Productions
Perdido Productions
Dibabar déningSony Pictures Classics
Tanggal metu
  • Juli 26, 2013 (2013-07-26) (New York)
  • Agustus 23, 2013 (2013-08-23) (Amerika Serikat)
Suwéné
126 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$18 juta[2]
Kalarisan$97,505,481[3]

Filem Blue Jasmine kagiyaraken kaping pisan wonten ing New York surya 26 Juli 2013. Salajengipun kababar wonten Amérikah Sarékat surya 23 Agustus 2013.[4] Filem punika pikantuk pangalembana saking para juru kritik.

Juru paragaBesut

Tanggapanipun juru kritikBesut

Film Blue Jasmine nampi pangalembana saking para juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomatoes, filem punika pikantuk pandhemenan 91%, saking 208 pangulasan, kanthi rata-rata 8.1/10.[5] Sawetawis miturut Metacritic, filem punika pikantuk biji 78 dari 100, adhedhasar pambijinipun 47 juru kritik.[6]

Box officeBesut

Film Blue Jasmine kasil ngempalaken arta dumugi $33,405,481 saking pamirsa Amerika Ler, lan $64,100,000 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $97,505,481, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem pandamelan, nggih punika $18 yuta.[3]

RujukanBesut

  1. "Blue Jasmine (12A)". British Board of Film Classification. August 23, 2013. Dibukak ing March 7, 2018.
  2. Block, Alex (November 18, 2013). "Woody Allen in San Francisco: The Making of 'Blue Jasmine'". The Hollywood Reporter. Dibukak ing November 18, 2013.
  3. a b "Blue Jasmine (2013)". Box Office Mojo. Dibukak ing March 7, 2018.
  4. Stewart, Andrew (July 28, 2013). "Cate Blanchett dramedy expands wide Aug. 23". Variety. Dibukak ing August 5, 2013.
  5. "Blue Jasmine (2013)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing March 7, 2018.
  6. "Blue Jasmine reviews". Metacritic. Dibukak ing March 7, 2018.

Pranala njawiBesut