Blue Valentine (filem)

Blue Valentine yaiku film drama romantis Amerika Serikat taun 2010 sing diarahake dening Derek Cianfrance lan diprodhuksi dening Lynette Howell, Alex Orlovsky lan Jamie Patricof. Tulisan iki ditulis dening Derek Cianfrance, Cami Delavigne lan Joey Curtis. Bintang film Ryan Gosling lan Michelle Williams .

Blue Valentine
250px
Poster film Blue Valentine
DisutradaraniDerek Cianfrance
DiprodhuseriLynette Howell
Alex Orlovsky
Jamie Patricof
DiskénariyoniDerek Cianfrance
Cami Delavigne
Joey Curtis
DibintangiRyan Gosling
Michelle Williams
DimusikiGrizzly Bear
SinématografiAndrij Parekh
Dibesut déningJim Helton
Ron Patane
Perusahaan
prodhuksi
Hunting Lane Films
Silverwood Films
Dibabar déningThe Weinstein Company
Tanggal metu
  • Januari 24, 2010 (2010-01-24) (Festival Film Sundance)
  • Dhésèmber 29, 2010 (2010-12-29) (Amerika Serikat)
  • Januari 14, 2011 (2011-01-14) (Britania Raya)
Suwéné
112 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$1 juta[2][3]
Kalarisan$16.566.240[2][3]

Film Blue Valentine dirilis ing Festival Film Sundance ing 24 Januari 2010. [4] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 29 Desember 2010 lan ing Inggris tanggal 14 Januari 2011..[5] Film iki ditampa kanthi positif saka kritikus.

Juru ParagaBesut

  • Ryan Gosling Minagka Dean Pereira
  • Michelle Williams Minagka Cindy Heller
  • Faith Wladyka Minagka Frankie
  • John Doman Minagka Jerry
  • Mike Vogel Minagka Bobby
  • Marshall Johnson Minagka Marshall
  • Jen Jones Minagka Gramma
  • Ben Shenkman Minagka Dr. Feinberg
  • Maryann Plunkett Minagka Glenda

RujukanBesut

  1. "Blue Valentine (15)". British Board of Film Classification. December 17, 2010. Retrieved September 25, 2013.
  2. a b "Blue Valentine (2010)". Box Office Mojo. Retrieved February 7, 2018.
  3. a b "Blue Valentine (2010)". The Numbers. Retrieved March 5, 2016.
  4. "Sundance '10: "Blue Valentine" Director Cianfrance On the Film's 11 Year Road". IndieWire. January 6, 2010. Retrieved March 10, 2018.
  5. Lyons, Margaret (December 22, 2010). "'Blue Valentine' release date moved up". Entertainment Weekly. Retrieved March 10, 2018.

Pranala njabaBesut