Tuduhaké menu pokok

Brasília iku kutha krajan Brasil lan dumunung ing punjer nagara mau ing siji distrik fédheral sing diciptakaké saka praja Goiás.

Brasília
Kutha krajan fèdheral
Região Administrativa de Brasília
Laladan Administratif Brasilia
National Congress of Brazil.jpgBSB Ponte JK 08 2005 58 8x6.JPG
Esplanada dos Ministérios, Brasília DF 04 2006.jpg
Palacio Alvorada commons 133x100.jpgCatedral1 Rodrigo Marfan.jpg
Peparab: Capital Federal, BSB, Capital da Esperança
Sesanti: "Venturis ventis"  (Latin)
"To the coming winds"
Pernah Brasília ing Dhistrik Fèdheral
Pernah Brasília ing Dhistrik Fèdheral
Nagara Brasil
LaladanTengah-Kulon
DhistrikBandeira do Distrito Federal (Brasil).svg Dhistrik Fèdheral
Diadegaké21 April 1960
Laladan
 • Gunggung5.802 km2 (2.240.164 sq mi)
Élepasi1.172 m (3,845 ft)
Cacah warga (2011)(est.)[1]
 • Gunggung2,556,149 (angka 4)
 • Pepadhet480,827/km2 (1.245.338/sq mi)
 Cacah Jiwa Dhistrik Fèdheral
PDB
 • TaunTeksiran 2006
 • GunggungR$ 161.630.000.000 (angka 8)
 • Per kapitaR$ 61.915 (angka 1)
IPM
 • Taun2014
 • Kategori0.911 (angka 1)
Zona wektuBRT (UTC−3)
 • Usum panas (DST)BRST (UTC−2)
Kodhe pos70000-000
Kodhe laladan+55 61
Situs wèbwww.brasilia.df.gov.br
Jeneng resmiBrasilia
JinisBudaya
Wewatoni, iv
Dipilih1987 (sèsi angka 11)
Angka rujukan445
LaladanAmérika Latin lan Karibia
Kathedral Niemeyer
Brasília

Populasi lan komunikasiBesut

Kutha ini wiwitané direncanakaké kanggo nampung 500.000 sing ndunungi, nanging banjur tuwuh dadi 2 yuta (2.282.049 perkiraan 2004), kalebu kutha satelit lan Distik Federal saiki iki. Brasília Tengah, kondhang minangka Plano Piloto, duwé populasi watara 200.000. Akèh-akèhé sing ndunungi manggon ing kutha satelit. Ing Brasilia ana Papan Anggegana Internasional Présidhèn Juscelino Kubitschek kanggo laulintas udara.

Pranala njabaBesut

  • "Estimativa Populacional 2013" (PDF). Pesquisa Demográfica por Amostra de Domicílios 2011 (ing basa Portuguese). Codeplan. 2012-11-09. Dijupuk 2015-06-06.