Budva (Basa Serbia, Basa Montenegro: Будва, Budva,; Basa Italia: Budua, Yunani: Μπούντβα, Budva) iku sawijining kutha ing Montenegro. Kutha ii duwé padunung 15,000 jiwa, lan dadi pusat saka munisipalitas Budva. Tlatah pesisir saubengé Budva, diarani Budva Riviera, iku dadi pusat pariwisata Montenegro, kang miisuwur kanthi pasisir pasir, kauripan wengi, lan conto arsitèktur Segara Mediterranean.

Budva
Будва
Panorama of Budva
Panorama of Budva
Gendéra Budva
Gendéra
Coat of arms of Budva
Coat of arms
Country Montenegro
Settlements33
Pamaréntahan
 • MayorLazar Rađenović (DPS) (DPSSDP)
Laladan
 • Gunggung122 km2 (47 sq mi)
Cacah warga (2003 census)
 • Gunggung10.918
 • Pepadhet130/km2 (300/sq mi)
 • Municipality15.909
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Postal code86000
Area code+382 33
ISO 3166-2 codeME-05
Car platesBD
Situs wèbhttp://www.opstinabudva.com/

Kutha kembarBesut

Budva duwé kuta kembar karo:

Uga delengenBesut

RujukanBesut

  1. "Banská Bystrica Sister Cities". 2001–2008. Dijupuk 14 December 2008. 

Pranala njabaBesut

Situs resmiBesut

FhotoBesut