Bumbu

Bumbu minangka tembung basa Indonesia kanggo campuran rempah - rempah lan umume katon ing jeneng campuran rempah-rempah, saos lan bumbu. [1] Kamus resmi basa Indonesia njlentrehake bumbu minangka "macem-macem jinis bumbon lan tanduran sing arum lan rasane nyenengake - kayata jahe, kunir, lengkuas, pala lan mrico - sing digunakake kanthi ancas kanggo nambah rasa panganan." [2]

Rempah-rempah pirang-pirang biasane digawe watu kanggo nggawe bumbu .
Masakan Indonesia kayata nasi campur Bali akeh karo bumbu (rempah-rempah, rempah-rempah, lan bumbu)
Macem-macem rempah-rempah ing Indonesia
Sawetara bahan dhasar bumbu Indonesia

Deleng ugaBesut

ReferensiBesut

  1. Susheela Raghavan (2006). Handbook of Spices, Seasonings, and Flavorings, Second Edition. CRC Press. p. 113. ISBN 9781420004366.
  2. "Bumbu". KBBI.