Sambel rica-rica

Rica-rica (utawa kadhangkala mung disebut rica) iku jinis sambel Southeast Asian enak lan pedhes Bumbu ( Spice dicampur) ditemokaké ing Manado masakan saka Sulawesi Utara, Indonesia . Rica-rica nggunakake mrica cabe abang utawa ijo sing wis disigar, cabai mripat manuk, bawang, bawang putih, jahe, lan jiwit uyah lan gula. Rempah-rempah diukum kuwi masak ing klapa lenga lan pipis, rwaning jeruk, katindhes lemongrass lan jus jeruk. Ing Indonésia minangka bumbu panas lan pedhes sing populer kanggo nyiyapake daging panggang, panganan laut utawa iwak pitik. [1]

Rica-rica
Sambal rica.JPG
Rica-rica sauce
AjanganMain course
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaNorth Sulawesi
Hawa ajanganHot
Woworan pokokChicken, meat, or seafood in hot and spicy spice mixture with much red chili pepper
Buku masakan: Rica-rica  Médhia: Rica-rica

VarianBesut

Ing olahan Manado, meh kabeh jinis daging, unggas, iwak banyu tawar lan panganan laut bisa digawe sajian rika-rika, nanging sing paling misuwur yaiku ayam rica-rica (rica-rica ayam). [2] Bahan utama liyane sing umume dimasak minangka masakan rika-rika yaiku bebek rica-rica (bebek), ikan mas rica-rica (iwak carp ), sapi rica-rica ( daging sapi ), babi rica-rica ( daging babi ), cakalang rica-rica ( skipjack tuna ), tica rica-rica ( mackerel ), udang rica-rica ( urang ), cumi rica-rica ( cumi-cumi ), kelinci rica-rica ( kelinci ), menyang grumbulan endah kayata paniki rica-rica ( bat buah) lan rintek wu'uk rica-rica ( daging asu ).

ReferensiBesut

  1. Anita (23 June 2013). "Ayam Rica Rica". Daily cooking Quest.
  2. "Ayam Rica-Rica" . Femina. Dibukak ing April 1, 2014.