Tuduhaké menu pokok

Buruh dhasaré ya iku manungsa kang migunakaké tenaga lan kemampuané supaya olèh walesan wujud pendhapatan kanthi jasmani utawa rohani.

Buruh dipérang dadi 2 klasifikasi gedhé:

  • Buruh profésional-biyasa karan buruh kerah putih, migunakaké tenaga utek sajeroning mandang gawé.
  • Buruh kasar-biyasa karan buruh kerah biru, migunakaké tenaga otot sajeroning mandang gawé.

Buruh dhasaré mung nunjuk marang tenaga kerja ing babagan indhustri lan jasa. Ing babagan tetanèn, tenaga kerja ora lazim sinebut buruh.

Organisasi BuruhBesut

  • ILO-International Labour Organization
  • SPSI-Serikat Pekerja Seluruh Indonesia
  • SPN-Serikat Pekerja Nasional
  • FSBI-Federasi Serikat Buruh Independen
  • GASBIINDO-Gabungan Serikat-serikat Buruh Islam Indonesia