Indhustri iku babagan panguripan sing migunakaké ketrampilan lan katekunan kerja (basa Inggris: industrious) lan panggunaan piranti-piranti ing babagan pangolahan asil-asil bumi lan dhistribusiné minangka dhasaré. Mula indhustri lumrahé dikenal minangka mata ranté sabanjuré saka usaha-usaha nyukupi kabutuhan (ékonomi) sing magepokan karo bumi, ya iku sawisé tetanèn, perkebunan lan pertambangan sing magepokan karo lemah. Kalungguhan indhustri saya suwé tansaya adoh saka lemah, sing dadi basis ékonomi, budaya lan pulitik.

Cabang-cabang indhustriBesut

Ing ngisor iki wujud indhustri sing ana ing Indonésia:

  • Panganan lan ombènan
  • Tembako
  • Tèkstil
  • Sandhangan
  • Kulit lan barang saka kulit
  • Kayu, barang dari kayu, lan anyaman
  • Kertas lan barang saka kertas
  • Penerbitan, percetakan, lan reprodhuksi
  • Batu bara, lenga lan gas bumi, lan bahan bakar saka nuklir
  • Kimia lan barang-barang saka bahan kimia
  • Karet lan barang-barang saka plastik
  • Barang galian dudu logam
  • Logam dhasar
  • Barang-barang saka logam lan peralatané
  • Mesin lan perlengkapané
  • Peralatan kantor, akuntansi, lan pangolahan data
  • Mesin listrik liyané lan perlengkapané
  • Radhio, televisi, lan peralatan komunikasi
  • Peralatan kadhokteran, piranti ukur, navigasi, optik, lan jam
  • Kendaraan motor
  • Piranti angkudan liyané
  • Furniture lan indhustri pangolahan liyané

Klasifikasi miturut SK Mantri Perindustrian No.19/M/I/1986Besut

  1. Indhustri kimia dhasar: umpamané indhustri semen, usada, kertas, pupuk, lsp
  2. Indhustri mesin lan logam dhasar: umpamané indhustri pesawat terbang, kendaraan motor, tèkstil, lll
  3. Indhustri cilik: indhustri roti, kompor lenga, jajanan, ès, lenga gorèng curah, lll
  4. Anéka indhustri: indhustri sandhangan, indhustri panganan lan ombènan, lsp.

RujukanBesut

  1. Alvin Toffler, 1971, Future Shock. Bantam Books.
  2. Alvin Toffler, 1980, The Third Wave. William Morrow and Companies.
  3. BPS, Aji Tambah Menurut Sub Sektor 2001-2008 (Statistik Indhustri)

Uga delengenBesut

Ékonomi
 
Kategori umum

Ékonomi mikro • Ékonomi makro
Sajarah pamikiran Ékonomi
Metodologi  • Pendekatan heterodoks

Bidang lan subbidang

Behavioral  • Budaya  • Evolusi
Pertumbuhan  • Pengembangan  • Sajarah
Internasional • Sistem Ékonomi
Keuangan lan Ékonomi kauangan
Masyarakat lan Ékonomi kasejahteraan
Kesehatan  • Buruh  • Manajerial
Bisnis Informasi  • Informasi • Game theory
Organisasi Industri  • Hukum
Pertanian  • Sumber daya alam
Lingkungan • Ekologis
Kutha • Pedesaan  • Kawasan
Peta Ékonomi

Teknik

Matematika  • Ekonometrika
Eksperimental • Neraca nasional

Dhaptar

Jurnal • Publikasi
Kategori • Topik • Ekonom

  Portal Bisnis lan Ékonomi