Tuduhaké menu pokok

Mesin, inggih punika piranti mekanik utawi elektrik ingkang saged ngowahi ènergi dados tenaga kanggé mbiyantu pagawéanipun manungsa. Biasane mbutuhaké ènergi kang mlebu, supaya bisa ngetokaké ènergi kang luwih ana gunané ning kagiyatané manungsa. Mesin ning basa Indonésia sok uga didisebut karo jeneng pesawat, tuladhané pesawat telepon kang dijupuk saka basa Inggris telephoné machine. Nanging saiki aran pesawat luwih dingerteni dadi kapal mabur.

Mesin wis dikembangaké kemampuané déning manungsa sadurungé ana seratan bab ngèlmu mesin. Kang gawé béda saking peranti prasaja lan mekanisme utawa pesawat prasaja ya iku sumber tenaga lan mungkiné carané nganggo kang sakarepé dhéwé. Mesin racaké nunjukaké maring pérangan kang kerja kanthi barengan. Lumrahé piranti iki ngurangi tenaga kang kudu ditokaké, ngubah arah gaya,

Pesawat prasaja utawa komponèn mekanikalBesut

Mesin pembakaran jeroBesut

Mesin pembakaran njabaBesut

Mesin pirantiBesut

JamBesut

Kompresor lan PompaBesut

LinkagesBesut

TurbinBesut

AirfoilBesut

RoketBesut

Mesin ngitungBesut

Teknologi Tepat GunaBesut

Mesin biologiBesut

Uga delengenBesut