Kincir angin iku sawijining mesin sing bisa ngganti tenaga angin dadi tenaga rotasi mawa suwiwi utawa layar ing suwiwiné.[1] Kincir angin gunané kanggo ngalusaké wiji lan ngompa banyu kanggo nyirami sawah.[1] Kincir angin modern ya iku mesin kang minangka ngasilaké ènergi listrik. Kincir angin modern uga diarani turbin angin.[1] Turbin angin akèh tinemu ing Éropah lan Amérika Lor.[1] Kincir angin bisa dadi ènèrgi alternatif kanggo ngasilaké listrik.[2]

Kincir angin

SajarahBesut

Naskah tuwa dhéwé sing nyritaké babagan kincir angin ana ing tulisan Arab ya iku wiwit abad kaping 9 Masehi.[1] Naskah iki nerangaké yèn kincir angin dioprasiaké ing wates Iran lan Afganistan.[1] Kincir angin uga diarani Persian windmill.[1] Kincir angin uga digunakaké ing China ya iku kanggo nguapaké banyu segara ing prodhuksi uyah.[1] Kincir angin uga digunanaké ing Krim, Éropah lan Amérikah Sarékat.[1] Kincir angin kang minangka pembangkit listrik dibangun karo P. La Cour saka Denmark.[1] Dhèwèké lair abad 19. Sawisé perang donya I, layar kang mlintang mirib sudhut propeler montor mabur saiki diarani kincir angin.[1]Eksperimén kincir angin sudhut kembar dianakaké ing Amérikah Sarékat taun 1940.[1] Ukurané amba banget kang diarani mesin Smith-Putman.[1] Diarani mesin Smith-Putman awit kang ngrancang ya iku Palmer Putman.[1] Mesin iki nduwéni kapasitas 1,25 MW kang digawé Morgen Smith Company saka York Pensylvania.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n o kincirangin.info(diaksès tanggal 8 Juni 2011)
  2. energi.lipi.go.id(dipunundhuh tanggal 8 Juni 2011)