Tuduhaké menu pokok

Tembako (basa Latin: Nicotiana tabacum L.) punika bahan dhasaripun rokok. Tembako mangandhung nikotin. Ing tlatah propinsi Jawa Wétan kathah kebon-kebon tembako.

Tembako
Tabak P9290021.JPG
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Plantae
Klad: Angiosperms
Klad: Eudicots
Klad: Asterids
Ordho: Solanales
Famili: Solanaceae
Subfamili: Nicotianoideae
Génus: Nicotiana
Spésies: N. tabacum
Jeneng binomial
Nicotiana tabacum
L.

Tetaneman tembako asalipun punika saking Amerika. Lajeng déning para panjajah Éropah dipunbekta ngantos dumugi saubenging rat.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.