Cakrawyuha

Cakrawyuha utawa Cakrabyuha (Sanskerta: Chakravyuha पद्मव्यूह; utawi Chakravyuha (चक्रव्यूह) punika salah satunggaling wujud tata gelaring prajurit ing peperangan utawi formasi militèr. Kadosta namanipun Cakra gadhah pangertosan roda utawa bunderan, lingkaran, formasi punika kasusun saking éwon prajurit ingkang damel bunderan ageng ingkang kandel. Formasi punika sisah dipuntembus. Gelaran punika kasebut ing Mahabharata nalika Perang Bratayuda, diginakaken dening Kurawa ing dinten kaping sekawan.[1]

RujukanBesut

  1. Kartapradja. BRATAJOEDA - 1937.