Cameria Happy Pramita

Cameria Happy Pramita (lair ing Jakarta, Indonésia, 2 Januari 1986; umur 34 taun) luwih kondhang karo jejeneng Mita utawa Mita The Virgin, gitaris lan penulis lagu Indonésia uga dadi pelawak, Dhèwèké anggota saka duo The Virgin.[1] Adurungé mèlu ning The Virgin, Mitha kang penampilané koyo wong lanang iki salah sijiné anggota saka The Rock Indonésia, kang diketuai déning Ahmad Dani, ning manajemen Républik Cinta.[1]

Cameria Happy Pramita
Mita the virgin.jpg
LairCameria Happy Pramita
Jeneng liyaMita The Virgin
PakaryanGitaris, Penulis lagu
Taun aktif2007-saiki
Wong tuwaEmmy Sofyana
Sana jaringanWebsite The Virgin

Dhèwèké putri saka Ibu Emmy Sofyana.[1] Nyenengi duunya musik, pangalamané saka panggung musik indie anggawe dhèwèké akiré direkrut dadi anggota The Rock Indonésia dadi gitaris.[1]

Ning taun Juni taun 2009 sacra ora sengaja Ahmad Dhani krungu tetembnagan Cinta Terlarang kang dicipta déning Mitha.[1] Tetembangan iku diremeni déning Dhani, mula metu pamikiram supaya direkam ning album.[1] Akiré Dhani ngrekrut Dara, jebolan ajang pencarian bakat ning salah siji stasiun swasta.[1] Akiré lagu cinta terlarang dinyanyikaké kanthi cara duet karo Dara lan Mitha kang nggabubg ning The Virgin.[1]

Katenaran single Cinta Terlarang akiré nyipta dampak liyané, kaya ta anané berita-berita kang ora penak babagan Mitha.[1] Dhèwèké dikira dadi lesbian.[1] Nanging Mitha mbantah kabar iki.[1] Mitha ngakuni manawa dhèwèké wis tomboy awit cilik.[1] Nanging dhèwèké gudu lesbian, lan dhèwèké esih duwé rasa seneng karo lawan jinis.[1]

Ora namung duet karo Dara, annaging Mitha uga duet karo Mulan Jameela liwat tetembangan kang judhulé Cinta Mati II.[2] Single iki wis wiwit sok diputer ning radio-radio awit akir Juni taun 2009.[2] Mulan luwih milih Mitha tinimbang Dara The Virgin kanggo nyanyi duet tetembangan kang asliné anduwéné penyanyi Brazil kang jenengé Sergio Mendes, kang liriké diaransemen déning Ahmad Dhani.[2] Mulan sarujuk manawa diduetké karo Mitha dari pada karo Dara The Virgin, amarga Dara luwih akèh ning vokal.[2] Mula Mitha dijak duet, amarga dhèwèké ora namung pinter nggitar, Mitha uga bisa nyanyi.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m biografi Mitha The Virgin dipununduh tanggal 18 Juli 2011
  2. a b c d e Mulan Jameela Pilih Mitha Ketimbang Dara The Virgin dipununduh tanggal 18 Juli 2011