Ahmad Dhani

Musisi ing Indonesia

Dhani Ahmad Prasetyo, utawa Ahmad Dhani Surabaya, Jawa Timur 26 Mèi 1972 [1] uga dikenal dadi pentolan saka grup Déwa 19, pancipta tembang lan dadi prodhuser rekaman.[1] Dhèwèké musisi kang dikenal kanthi kontroversi lan sensasi, amarga tetembangan ciptaané utawa tingkah polah ing uripé sadina-dina.[1] Sosok kontroversiné uga kerep diweruhké marang masarakat lumantar syair-syair tembangé kang dinilai 'kejeron' lan duwé teges kang anggawe penasaran kang akhiré nggawé pertentangan ning kalangan masarakat.[1] Dhani uga tau ngadepi masalah nalika ngrilis album LASKAR CINTA, nalika ngrilis album iku para ulama utawa kelompok Islam garis keras mènèhi protes.[1] Bapak saka anak telu iki dianggep wis melecehké amarga anggoné nganggo logo ing albumé kang dianggep suci.[1]

Ahmad Dhani
Dhani Dewa 2005 1.JPG
LairDhani Ahmad Prasetyo
Jeneng liyaMuhammad Dhani Manaf
Pakaryanmusisi
Taun aktif1991-saiki
BojoMaia Ahmad (cerai)
Mulan Jameela
AnakPernikahan karo Maia Ahmad:
Ahmad Gazali
El Jalaluddin Rumi
Ahmad Abdul Qodir Jaelani
Pernikahan siri dengan Mulan Jameela:
Syafiya
Wong tuwaEddy Abdul Manaf

Sanajan tetep rumangsa ora duwé salah, sarta ora duwé maksud ngelecehké agama, Dhani pungkasané sediya ngowahi logo ing albumé.[1] Uga pernah diadukaké marang Pulisi déning penulis, Yudhistira ANM Massardi, amarga dianggep njiplak judhul Arjuna Mencari Cinta kang digunakaké ing salah sawijining album Déwa 19.[1] Sanajan nganggo perseteruan kang ora wis-wis,[1] Dhani apungkasané jaluk ngapura ing médhia lan damai pungkasané.[1] Ahmad Dhani duwé Républik Cinta Artis Management, kang nglairaké band-band anyaran, kaya ta The Rock, Dewi-Dewi, White Snow, lan Andra&The Backbone.[1]

Dhani tau nikah karo Maya Estianty kang populer karo Maia Ahmad.[1] Saka parkawinan iku, dhèwèké dikaruniai anak lanang kang dijenengi Ahmad Al Gazali, El Jalaluddin Rumi, lan Ahmad Abdul Qodir Jaelani.[1]

Jeneng-jeneng mau kajupuk saka jeneng-jeneng tokoh sufi kang dadi idola saka Dhani.[1] Ahmad Dhani karo Maia Estianty resmi pegatan ing tanggal 23 September 2008.[1][2] Hak asuh cah telu mau, (Al, El, lan Dul) ana ing tangan Maia.[1] Nanging Ahmad Dhani ngajujaké banding.[1] Dhani kang pernah dilaporaké déning nimpuna telematika Roy Suryo amarga migunakaké bendera abang putih ing video klip Déwa 19 iki ing sasi Fèbruari 2009.[1] Ing taun 2009, lumnantar parté PKB, jeneng Dhani dadi calon présidhèn.[1] Nanging, Dhani luwih seneng ing dunya musik lan ngurus anak-anaké.[1] Ahmad Dhani uga dadi ikon Souniq Musik, portal download musik ing internet.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t selebriti Indonésia, Ahmabd Dhani dipununduh tanggal 29 Juni 2011
  2. a b Ahmad Dhani Jadi Ikon Sony Musik dipununduh tanggal 29 Juni 2011

Cithakan:Déwa 19