Maya Estianty (lair ing Surabaya, Jawa Timur, 27 Januari 1976; umur 44 taun).[1] Maia Estiyanti biyén kondhang kanthi jeneng Maia Ahmad.[1] Maia ya iku penyanyi saka grup musik MAIA kang sadurungé jenengé RATU.[1] Saliyané dadi penyanyi, Maia uga main akting lan dadi salah sijiné pemeran komedi ing acara Extravaganza kang disiyaraké ing Trans TV, nanging Maia banjur mandheg lan nutugaké main drama sit-kom OB kang disiyaraké ing stasiun tivi swasta (RCTI).[1] Maia main ing pirang-pirang episode.[1] Nalika taun 2011, Maia arep nggabung dadi dewan juri ing acara pencarian bakat nyanyi ing Indonésia kang jenenge The X Factor.[1]

Maia Estiyanti

KulawargaBesut

Maia Estiyanti ngugemi agama Islam. Maia Estiyanti iku mantan bojoné musisi kang jenengé Ahmad Dhani saka grup band Déwa 19.[1] Maia lan Ahmad Dani ketemu kang sepisanan nalika kekaroné sekolah ing SMAN 2 Surabaya sawisé lulus saka SMPN 1 Surabaya.[1] Saka pernikahané karo Ahmad Dani, Maia Estiyanti nduwé anak kang cacahé telu.[1] Nanging sawisé urip dadi pacangan nganti suwéné 12 taun, Maia resmi cerai nalika tanggal 23 September 2008.[2]

KarirBesut

2003-2004: Maia & Pinkan (Ratu)Besut

Artikel utama: Ratu (grup musik)

Maia nggawé grup musik duo kang jenengé Ratu bareng karo Pinkan Mambo.[1] Ing taun 2003 album kang sepisanan duwé judhul Bersama kanthi single andalan "Aku Baik-Baik Saja", "Salahkah Aku Terlalu Mencintaimu", lan "Jangan Bilang Siapa-Siapa", nanging ora suwé nggabung ing Ratu, Pinkan banjur metu lan solo karir.[1] Sawisé Pinkan metu saka Ratu, banjur digantékaké karo Mulan Kwok kang lulus sawisé audhisi.[1]

DiskografiBesut

Album kang digawé Maia.[1]

RatuBesut

Duo MaiaBesut

Karir Non MusikBesut

Karis Maia saliyané main musik.[1]

FilmografiBesut

Acara KomediBesut

Iklan TVBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n Kapanlagi selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 15 Juli 2011)
  2. detikhot.com(dipunundhuh tanggal 15 Juli 2011)