Carol yaiku film drama romantis Inggris-Amerika Serikat sing disutradarani dening Todd Haynes lan digawé dening Elizabeth Karlsen, Stephen Woolley lan Christine Vachon. Naskah film iki ditulis dening Phyllis Nagy adhedhasar novel The Price of Salt karya Patricia Highsmith babagan fotografer enom lan hubungane karo wanita sing lagi ngalami proses cerai. Juru paragane yaiku Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler lan Sarah Paulson .[3]

Carol
250px
Poster film Carol
DisutradaraniTodd Haynes
DiprodhuseriElizabeth Karlsen
Stephen Woolley
Christine Vachon
DiskénariyoniPhyllis Nagy
AdhedhasarThe Price of Salt
déning Patricia Highsmith
DibintangiCate Blanchett
Rooney Mara
Kyle Chandler
Sarah Paulson
DimusikiCarter Burwell
SinématografiEdward Lachman
Dibesut déningAffonso Gonçalves
Perusahaan
prodhuksi
Number 9 Films
Film4 Productions
Killer Films
Dibabar déningThe Weinstein Company
StudioCanal
Tanggal metu
  • Mèi 17, 2015 (2015-05-17) (Festival Film Cannes)
  • Novèmber 20, 2015 (2015-11-20) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Novèmber 27, 2015 (2015-11-27) (Britania Raya)
  • Januari 15, 2016 (2016-01-15) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
118 menit
NagaraAmerika Serikat
Britania Raya
BasaBahasa Inggris
Rantaman$11,8 juta[1]
Kalarisan$40,272,135[2]

Film Carol diwit tayang ing Festival Film Cannes tanggal 17 Mei 2015 [4][5][6] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 20 November 2015 kanthi winates [7] lan tanggal 15 Januari 2016.[8] Film iki dirilis ing Britania Raya tanggal 27 November 2015. Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

ParagaBesut

  • Cate Blanchett minangka Carol Aird
  • Rooney Mara minangka Therese Belivet
  • Kyle Chandler minangka Harge Aird
  • Sarah Paulson minangka Abby Gerhard
  • Jake Lacy minangka Richard Semco
  • Cory Michael Smith minangka Tommy Tucker
  • John Magaro minangka Dannie McElroy
  • Carrie Brownstein minangka Genevieve Cantrell
  • Kevin Crowley minangka Fred Haymes
  • Nik Pajic minangka Phil McElroy

Tanggepane juru kritikBesut

Film Carol iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 95%, miturut 283 review, kanthi rating rata-rata 8.6 / 10.[9] Adhedhasar Metacritic, pikantuk nilai 95 saka 100, adhedhasar 44 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[10]

Box officeBesut

Film Carol iki pikantuk $ 12.711.491 ing Amerika Utara lan $ 27.560.664 ing negara liya. Total pendapatan film iki nganti $ 40,272,135, ngluwihi anggaran produksi film yaiku $ 11.8 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 253,510, manggoni posisi kaping 23 ing box office. Nanging, ing bukaane akhir minggu secara luas, film iki entuk $ 1,458,049, ndadike ing 15 ing box office.[2]

RujukanBesut

  1. "Killer Films' Co-Founders Christine Vachon and Pamela Koffler on Lesbian Romance 'Carol' and Indie Resilience". The Hollywood Reporter. September 25, 2015. Retrieved September 27, 2015.
  2. a b c "Carol (2015)". Box Office Mojo. Retrieved January 18, 2016.
  3. "Turning Pages: The real story behind Patricia Highsmith and Carol". Jane Sullivan. Retrieved January 14, 2016.
  4. "The 2015 Official Selection". Festival de Cannes. April 15, 2015. Archived from the original on April 18, 2015. Retrieved April 17, 2015. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (help)
  5. "Screenings Guide". Festival de Cannes. May 6, 2015. Archived from the original on June 26, 2015. Retrieved May 8, 2015. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (help)
  6. "Screenings Guide" (PDF). Festival de Cannes. May 6, 2015. Archived from the original (PDF) on May 18, 2015. Retrieved May 8, 2015. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (help)
  7. McGovern, Joe (July 30, 2015). "Todd Haynes' Carol changes its release date". Entertainment Weekly. Retrieved August 16, 2015.
  8. Garris, Daniel (January 10, 2016). "NORTH AMERICA: Platform Watch: 'Anomalisa' Takes $221K In Expansion; '45 Years' Claims $91K In NY/LA; 'Carol' Registers $1.47M In Limited". BoxOffice. Archived from the original on April 2, 2016. Retrieved March 27, 2016. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (help)
  9. "Carol (2015)". Rotten Tomatoes. Retrieved October 5, 2016.
  10. "Carol reviews". Metacritic. Retrieved October 5, 2016.

Pranala njabaBesut