Carpaccio

Carpaccio ( UK /kɑːrˈpæ[unsupported input]i[unsupported input]/, US /-ˈpɑː-/, palafalan jroning basa Italia: [karˈpattʃo] ) yaiku sajian daging utawa iwak [1] (kayata daging sapi, daging sapi, daging babi, salmon utawa tuna ), diiris tipis utawa ditumbuk lancip, lan disajekake mentah, biasane minangka panganan pembuka . Iki digawe ing taun 1950 dening Giuseppe Cipriani saka Harry's Bar ing Venesia lan dipopulerake sajrone paruh kaping loro ing abad kaping rong puloh. [2] Daging sapi disedhiyakake nganggo jeruk nipis, minyak zaitun, lan truffle putih utawa keju Parmesan . Banjur, istilah kasebut ditambahake menyang piring sing ngemot daging utawa iwak mentah liyane, irisan tipis lan disajekake nganggo jeruk nipis utawa cuka, minyak zaitun, uyah lan mrico ing lemah.

Carpaccio
Carpaccio with cheese in Warsaw.jpg
AjanganHors d'oeuvre
Panggonan asalItaly
Woworan pokokRaw meat or fish (beef, horse, veal, venison, salmon or tuna), lemon juice or vinegar, olive oil, Parmesan cheese, salt, and ground pepper
Buku masakan: Carpaccio  Médhia: Carpaccio

Piring kasebut, adhedhasar spesialisasi Piedmont carne cruda all'albese, ditemokake ing taun 1950 [2] dening Giuseppe Cipriani, pendiri Harry's Bar ing Venesia . Dheweke asline nyiyapake sajian kanggo countess Amalia Nani Mocenigo nalika ngerti manawa dhokter menehi saran supaya dheweke mangan daging mentah. [3] Piring kasebut dijenengi carpaccio sawise Vittore Carpaccio, pelukis Venesia sing misuwur kanthi warna abang lan putih ing pakaryan kasebut. [4]

ReferensiBesut

  1. "carpaccio". Oxford Dictionaries. Oxford University Press. Dibukak ing 10 October 2017.
  2. a b Morriss, Jan (2014). Ciao, Carpaccio!. Liveright Publishing Corporation. p. 16. ISBN 978-0-87140-799-3.
  3. Dupleix, Jill (13 May 2004). "Beef carpaccio with rocket: Recreate the magic of Venice and Harry's Bar". The Times. Diarsip saka sing asli ing 30 August 2008.
  4. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng cipriani