Charles McArthur Ghankay Taylor

Charles McArthur Ghankay Taylor kerepé dicekak dadi Charles Taylor (lair ing Arthington, Libéria tanggal 28 Januari 1948) iku sawijining pulitikus Liberia sing naté njabat dadi présidhèn Libéria sing kaping 22. Dhèwèké njabat saka tanggal 2 Agustus 1997 nganti munduré tanggal 11 Agustus 2003.

Charles Taylor ditudhuh nglakoni kadurjanan marang kamanungsan nalika mangsa jabatané. Banjur ing Den Haag, tanggal 30 Mèi 2012 dhèwèké divonis hukuman 50 taun kunjara amarga perané nalika Perang sadulur Sierra Leone.

Ing Oktober 2021, Charles Taylor, dihukum penjara 50 taun amarga kejahatan marang manungsa ing 2012 amarga perane nalika perang sipil ing Sierra Leone, ngajokake keluhan marang Liberia amarga "ora mbayar pensiun". Keluhan iki diajukake menyang Pengadilan Kehakiman Komunitas Ekonomi Negara Afrika Barat (ECOWAS).