Cod gerih

Cod garing lan asin, kadhangkala diarani cod uyah utawa iwak asin, yaiku kod sing wis diawetake kanthi garing sawise diasinake . Cod sing wis garing tanpa tambahan uyah yaiku stockfish . Cod uyah dadi ekspor utama wilayah Atlantik Lor, lan wis dadi bahan kanggo akeh masakan ing sekitar Atlantik lan Mediterania. Kanthi penurunan saham ing kodhe donya, iwak putih asin lan garing liyane kadhang dipasarake minangka "cod uyah", lan istilah iki dadi jeneng umum .[butuh sitiran]

Pangatusan kod seger ing udara terbuka ing Lofoten, Nurwègen

Cod garing lan asin wis diproduksi luwih saka 500 taun ing Newfoundland, Èslan, lan Kapuloan Pharur, lan sing paling mligi ing Nurwègen sing diarani klippfisk, kanthi harfiah "iwak karang". Biasane, garing ing njaba ruangane angin lan srengenge, asring ana ing tebing lan watu watu liyane. Saiki klippfisk biasane dikeringake ing njero ruangan kanthi nggunakake alat pemanas listrik. [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (August 2013)">perlu rujukan</span> ]