Columbia Pictures

Columbia Pictures Industries, Inc. yaiku perusahaan saka Amérika Sarékat kang mrodhuksi filem lan acara tivi.[1] yaiku pérangan Columbia TriStar Motion Picture Group, kang diduwèni Sony Pictures Entertainment.[1] Sony Pictures yaiku pérangan perusahaan Sony saka Jepang.[1]

Columbia Pictures
Columbia Pictures Industries, Inc.
Subsidiari
IndhustriFilm
DiyasaLos Angeles, California, Amérika Sarékat (Mèi 1919 CBC Film, ganti jeneng dadi Columbia Pictures, wiwit 1924)
Kantor gedhéCulver City, California, USA
Sing darbéSwasta (1919-1926)
Publik (1926-1982)
Coca-Cola Co. (1982-1987)
Columbia Pictures Entertainment, Inc. (1987-1989)
Sony (1989-kini)
BabonColumbia TriStar Motion Picture Group
Sana jaringanwww.sonypictures.com

SajarahBesut

Sadurungé perusahaan iki dimulai, Cohn-Brandt-Cohn Film Sales yaiku studio filem kang dikembangaké déning Harry Cohn.[1] CBC Film Sales diadegé nalika taun 1919 déning Harry Cohn, Jack Cohn lan Joe Brandt.[1] Bradnt iku présidèn pisanan CBC Film Sales kang tugasé pérangan pangadolan lan distribusi saka Hollywood, dibantu Harry Cohn lan Jack Cohn.[1] Akèh studio-mènèhi anggaran dhuwur.[1]

Nalika taun 1924, Harry Cohn njabat dadi présidèn.[2] Wiwit iku organisasi mau dijenengaké "Columbia Pictures Industries, Inc.".[2] Organisasi iki tugasé mproduksi filem-filem saka Hollywood.[2] Salah siji tugasé yaiku bekerja bareng Walt Disney Productions.[2] Lan uga ngedol filem kang wis digawé.[2]

Ing Pungkasan era 1930-an, Columbia Pictures ngedegaké Screen Gems dadi studio animasi filem kartun unggulan, Krazy Kat, Scrappy, The Fox and the Crow lan Li'l Abner.[2]

Nalika perusahaan iki mandeggé panganggoan merk Screen Gems, perusahaan iki uga mproduksi acara kartun.[2] Ing taun 1948, perusahaan iki ngukuhaké jeneng Screen Gems kanggo jaringan produksi tivi.[2] Ing era 1950-an, perusahaan iki mandegge serial mini.[2] Perusahaan iki tambah maju ing saben taun.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g Columbia Pictures(31 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g h i j Columbia Pictures(31 Oktober 2011)