Cornelis Janszoon Speelman (Rotterdam, 3 Maret 1628 - Batavia, 11 Januari 1684), iku Gubernur-Jendral Indhiya Nèderlan sing kaping 14. Dhèwèké maréntah antara taun 16811684.

Foto Cornelis Speelman

Speelman dadi misuwur amarga bisa ngrebut Surabaya saka Mataram lan Trunajaya.

Uga delengenBesut


Jabatan pamaréntahan
Didhisiki déning:
Rijkloff van Goens
{{{jabatan}}}
1681-1684
Diganti déning:
Johannes Camphuys


Cithakan:Nèderlan-bio-stub