Tuduhaké menu pokok
Culemborg
Culemborg flag correct.svg Coat of arms of Culemborg.svg
Gendéra Culemborg Lambang Culemborg

LocatieCulemborg.png

Culemborg ing Walanda

Katrangan cekak
Provinsi: Gelderland
Jembar: 31,18 km²
Padunung: 27.458 (31 Mèi 2009)
Situs wèb resmi: http://www.culemborg.nl
Pulitik
Burgemeester (Walikutha): Roland van Schelven

Culemborg (biyèn uga diarani Kuilenburg) iku gemeente ing provinsi Gelderland, Walanda.

Culemborg sajeroning peta Joan Blaeu gawéan Tooneel der Steeden, 1649

Latar wuriBesut

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi. Dadi provinsi iku antara nagara lan gemeente.

Jaman mbiyèn kabèh panggonan iku uga gemeente ing Walanda. Saka désa cilik nganti kutha krajan. Nanging saiki wis ora mangkono manèh. Akèh panggonan sing digabung dadi siji supaya olèh gemeente sing ukurané sedheng.

Pranala njabaBesut