Tuduhaké menu pokok
Rheden
Gendéra Rheden    Lambang Rheden
(Gendéra Rheden) (Lambang Rheden)
Peta lokasi Rheden
Provinsi Gelderland
Walikutha Petra van Wingerden-Boers
Wewengkon
 · Lemah
 · Banyu
84,39 km²
81,79 km²
2,6 km²
Padunung
 · Kapadhetan sing ndunungi
43.851 (1 Des. 2005)
536 jiwa/km²
Kodhe tilpun 026, 0313 (+31-26 atau +31-313 dari jaban rangkah)
Kodhe pos 6880-6883, 6950-6953, 6955-6957, 6990-6991, 6994

Rheden iku gemeente ing provinsi Gelderland, Walanda. Rheden papané cedhak lan kelèt karo kutha Arnhem, kutha krajané provinsi Gelderland. Rheden sing ndunungi kira-kira 44.000 jiwa.

Latar wuriBesut

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi. Dadi provinsi iku antara nagara lan gemeente.

Jaman mbiyèn kabèh panggonan iku uga gemeente ing Walanda. Saka désa cilik nganti kutha krajan. Nanging saiki wis ora mangkono manèh. Akèh panggonan sing digabung dadi siji supaya olèh gemeente sing ukurané sedheng.

Pratélan désaBesut

Gemeente iki ndarbèni pitung désa:

Désa Padunung
Velp 17.669 (2005)
Dieren 14.842 (2008)
Rheden 7.450 (2008)
De Steeg 1.280 (2003)
Ellecom 1.105 (2003)
Spankeren 1.058 (2003)
Laag-Soeren 852 (2003)

Pranala njabaBesut