d'Masiv inggih punika grup musik saking Indonésia ingkang manggèn ing Jakarta.[1] Anggotanipun wonten gangsal, inggih punika Rian Ekky Pradipta (vokal), Dwiki Aditya Marsall (gitaris), Nurul Damar Ramadan (gitaris), Rayyi Kurniawan Iskandar Dinata (bass), lan Wahyu Piadji (drum).[1] Nama d'Masiv sapunika dipunjejeraken kaliyan band band-band "papan atas" Indonésia kados Ungu, Nidji, utawi Peterpan amargi lagu-lagunipun ingkang misuwur.[1]

D'Masiv
D'Masiv
Latar wuri
Lair Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop
Taun aktif 2003-sapunika
Parusahan rekaman Musica Studios
Anggota
Rian Ekky Pradipta
Dwiki Aditya Marsall
Rayyi Kurniawan Iskandar Dinata
Nurul Damar Ramadan
Wahyu Piadji

SajarahBesut

d'Masiv wiwitanipun dipundamel ing 3 maret 2003.[1] Asma d'Masiv piyambak asalipun saking basa Inggris "massive" minangka kados pangajeng-ajeng supados saged pikantuk asil ingkang saé ing tlatah musik nasional.[1] Asma grup punika wiwit misuwur sasampunipun saged dados juwara ing kompetisi musik A Mild Live Wanted ing taun 2007.[1] Salajengipun d'Masiv ngliris albumipun ingkang kapisan ingkang dipunparingi irah-irahan Owah-owahan ing taun 2008 kanthi lagu "Cinta Ini Membunuhku" minangka lagu andalanipun.[1] Lagu punika misuwur sanget saéngga saged damel grup punika dados moncer ing jagad musik nasional.[1] Ing pungaksanipun taun 2008, d'Masiv damel pakempalan tumrap sadaya "fans"-ipun ingkang dipunparingi nama Masiver.[1] Ing taun 2009, d'Masiv ngliris mini album énggal ingkang kaisi 2 lagu kanthi irah-irahan "Mohon Ampun Aku" lan "Jangan Menyerah".[2] Miturut Rian, vokalis d'Masiv, prosès damel album punika namung sakedhap kemawon lan dipunrilis kanggé mangayubagya sasi Ramelan 1430 H utawi ing pungkasanipun sasi Agustus 2009.[2]

AlbumBesut

  • Menuju Nirwana (2006)
  • Perubahan (2008)
  • Perjalanan (2009)
  • Persiapan (2012)
  • Hidup Lebih Indah (2014)
  • D’MASIV (2016)

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i D'Massiv dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b 'd'Masiv Luncurkan Mini Album Jelang Ramadan dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawiBesut

D'Massiv