Dal (panganan)

Dal (uga mantra ejaan ;   ) yaiku istilah kang digunakake ing anak bawana India kanggo pepe, pamisah pulses (sing, lentils, Kacang polong, lan kacang buncis ) sing ora mbutuhake wis soaking. Tembung kasebut uga digunakake kanggo macem-macem sup sing disiapake saka pulsa kasebut. Detak jantung iki kalebu panganan pokok sing paling wigati ing negara-negara Asia Kidul, lan dadi bagean wigati kanggo masakan ing benua India . [1]

Dal
3 types of lentil.png
Lentils are a staple ingredient in cuisines from the Indian subcontinent. Clockwise from upper right: split red lentils, common green whole lentils, and Le Puy lentils. Whole lentils have their outer coats visible.
Jeneng liyanéDaal, dail, dhal, dahl
Tlatah utawa prajaIndian subcontinent
Woworan pokokLentils, peas or beans
Buku masakan: Dal  Médhia: Dal

GunakakeBesut

Cara sing paling umum kanggo nyiapake dal yaiku wujud sup sing bisa ditambahi bawang, tomat, lan maneka rempah-rempah. Hull ing njaba bisa uga ora ditarik. Meh kabeh jinis dal teka ing telung bentuk: (1) ora ditanduri utawa sabut (tegese wutuh ing Hindi), kayata, sabut urad dal utawa mung sabut ; (2) pamisah karo sisih kiwa ing sisih ngisor pamisah diterangake minangka chilka (tegese cangkang ing Hindi), kayata chilka urad dal, mung dal chilka ; (3) pamisah lan hulled utawa dhuli (tegesipun sakabeheng), contone, úřad dhuli utawa mung dhuli ing Hindi / Urdu . [2] [3]

EtimologiBesut

Tembung dāl asale saka oyod verbal Sanskrit dal- "supaya pamisah". [4]

ReferensiBesut

  1. Davidson, Alan; Jaine, Tom (2014). "Dal". The Oxford Companion to Food (ing basa Inggris). Oxford University Press. p. 246. ISBN 9780199677337.
  2. Yotam Ottolenghi. "Pulse points: Yotam Ottolenghi's dried bean and pea recipes". The Guardian. Dibukak ing 29 September 2015.
  3. "Sample recipe for Chilka Urad dhal, split unhulled urad".
  4. John Ayto (2012). The Diner's Dictionary: Word Origins of Food and Drink. Oxford University Press. p. 116. ISBN 978-0-19-964024-9.