Daniel Yin-Cho Wu (Hanzi Sederhana: 吴彦祖; Hanzi Tradisional: 吳彥祖; Pinyin: Wú Yànzǔ; jyutping: Ng Yin Jou) (lair ing Berkeley, California, Amérikah Sarékat, 30 Sèptèmber 1974; umur 45 taun) iku aktor, sutradara, lan model saka Hong Kong, dhèwèké uga tokoh saka keturunane Tionghoa-Amérika. Daniel miwiti karir ning dunya filem ing taun 1990-an. Dhèwèké aktor kang kondhang, prakara iku kabuktekake saka panghargaan aktor anyaran kang paling apik ning filem The New Police Story, filem kang nggraup kauntungan nganti HKD 21 yuta.[1][2] Nalika taun 2004, Daniel Wu mainaké peran ning filem anyaré kang judhulé 'Enter The Phoenix'.[3]

Daniel Wu
Alive Daniel Wu.jpg
Jeneng Cina 吳彥祖 (Tradhisional)
Jeneng Cina 吴彦祖 (Prasaja)
Pinyin Wú Yànzǔ (Mandarin)
Jyutping Ng Yin Jou (Kanton)
Leluhur Cina Shanghai, Republik Rakyat Cina
Lair (1974-09-30) Sèptèmber 30, 1974 (umur 45)
Amérika Sarékat Berkeley, California, Amérikah Sarékat
Pakaryan Aktor, sutradara, model
Taun aktif 1998–sekarang
Associated acts Alive
Jeneng pasangan Lisa S. (2010-sekarang)

Film mau disutradarai déning Stephen Fun.[3] Film kang anggawe Daniel Wu kondhang dadi filem paling apik.[2] Ing filem mau, uga akèh aktor kang mèlu dadi paragane, kaya ta aktor kondhang Jackie Chan Nicholas Tse, Charlie Yeung lan Charlene Choi.[2]The New Police Story disutradarai déning sutradara enom kang nyetak filem blockbuster lan icon anyar ning filem laga Hong Kong, Benny Chan.[2] Film aksi lan kriminal, salah sijiné filem Hongkong blockbuster gedhé dhéwé ning taun 2004.[2] nyritakaké babagan aksi pilosi Chan Kwok-Wing kang diperanaké déning Jackie Chan, nalika mbrantas kelompok perampok enom kang dibawahi Joe Kwan, kang diperanaké déning Daniel Wu.[2] New Police Story iku filem kang diprodhuksi JCE Production kang diduweni déning Jackie Chan.[2] Film iki ngasilaké 8 nominasi ning acara Annual Hongkong Film Awards kaping 24, kategori gambar paling apik, kategori direktor, kategori paling apik (Jackie Chan) lan kategori aktor pandukung paling apik (Daniel Wu).[2] Saliyané iku, uga olèh 4 piyala ing acara Annual Golden Horse kaping 41 kanggo Daniel Wu, dadi aktor pandukung paling apik.[2]

Daniel Wu duwé grup musik, grup musik kang diarani Alive diadegaké karo Terrence Yin, Andrew Lin, lan Conroy Chan.[1] Grup musik iku sukses lan duwé penggemar kang akèh.[1] Nanging, meski grup musik mau ora duwé perjanjian karo perusahaan rekaman.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d grup musik daniel wu dipununduh tanggal 8 Juli 2011
  2. a b c d e f g h i daniel wu, new police story dipununduh tanggal 9 Juli 2011
  3. a b Daniel Wu dipununduh tanggal 9 Juli 2011