David Marcelo Pizarro Cortés (lair 11 Sèptèmber 1979; umur 41 taun) ya iku glandhang bal-balan Chili sing saiki main kanggo Universidad Da Chilé ing Liga Chilé. Panjenengané dikenal amarga visi mainé, operan, kaprigelan nggiring bal lan kaprigelan sépak bébasé.

David Pizarro
David Pizzaro awèh katrangan marang juru warta ing taun 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa David Marcelo Pizarro Cortés
Dhuwur 1.70 m (5 ft 7 in)
Posisi main Glandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Universidad dw Chilé[1]
Angka 7
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1997–1998 Santiago Wanderers 41 (5)
1999–2005 Udinese 117 (18)
2001U. de Chile (pinjaman) 6 (1)
2005–2006 Internazionale 24 (2)
2006–2012 Roma 142 (14)
2012Manchester City (silihan)[2]. 5 (1)
2012–2015 Fiorentina
2015–2016 Santiago Wanderers
2017–saiki Universidad Da Chilé
Tim nasional
1999–2005 Chili 36 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20:38, 23 Fèbruari 2012 (UTC).


Panjenengané main kanggo tim nasional Chili tekan 2005, ing kunu panjenengané menangaké medali perunggu ing Olimpiade 2000 ing nagara Sydney. Pizarro ya iku glandhang tengah, sing bisa ngoprasi ing posisi nyerang ing mburi striker.

Sasuwéné Pizarro main ing Italia, panjenengané menangaké siji gelar Serie A (2005-06), telung gelar Coppa Italia lan rong gelar Supercoppa Italiana. Jejuluk Pizarro ya iku "Pek", dijupuk saka kata "pequeño", sing tegesé "cilik" ing basa Spanyol, amarga awaké sing endèk (1,70 mèter).

Karir klubBesut

Awal karirBesut

Pizarro miwiti kariré minangka glandhang karo Santiago Wanderers ing Valparaíso, Chili.

Pizarro sing kapisan main ing bal-balan Éropah karo Udinese ing Serie A. Ing kunu, panjenengané disilihaké ing tim Amérika Kidul Universidad de Chile ing kunu panjenengané miwiti debuté ing Copa Libertadores. Panjenengané main apik ing Udinese kanthi bimbingan pelatih Luciano Spalletti.

InternazionaleBesut

Ing tanggal 14 Juli 2005, Pizarro ditransfer ing F.C. Internazionale Milano kanthi biaya € 10 yuta (ditambah setengah saka hak Goran Pandev, sing Lazio tuku setaun salanjuté € 4 yuta) kanthi kontrak petang taun.[3] Ing wektu iku, Pizarro ngeklaim manawa panjenengané pengen pensiun saka Nerazzurri. Nanging, Pizarro mapan ing bangku cadangan nalika akèh kesempatan, amarga persaingan kanggo posisiné karo bintang Argentina Juan Sebastián Verón.

Sasuwené sak mangsa bareng Internazionalé, Pizarro menangaké Serie A, Supercoppa Italiana, lan Coppa Italia.

AS RomaBesut

Tanggal 19 Agustus 2006, Pizarro pindah ing AS Roma, panjenengané dikontrak sasuwéné 4 mangsa kanthi transfer € 6,5 yuta lan statusé ya iku isih kaduwénan bareng karo Inter Milan. Setaun salanjuté Roma mbayar € 5.750.000 kanggo sisa kaduwénan bareng antarané Inter lan Roma.

Sasuwéné Pizarro main ing Roma, panjenengané wés ngentukaké rong gelar Coppa Italia kanggo mangsa 2006-07 lan 2007-08 tambah siji gelar Supercoppa Italiana ing taun 2007. Ing pungkasan Januari 2012, panjenengané disilihaké Roma kanggo main ing Manchester City F.C. tekan pungkasané mangsa.

Manchester CityBesut

Pizarro teko ing Manchester City F.C. tanggal 31 Januari 2012 kanthi status minangka juru main silihan tekan pungkasan mangsa. Panjenengané dadi juru main sing asalé Chili kapisan sing main kanggo Manchester City F.C.. Panjenengané nglakokaké debut minangka pangganti ing menit 90 tanggal 4 Fèbruari kanggo nggantekaké Adam Johnson nalika kamenangan 3-0 City nglawan Fulham F.C. ing Liga Primer Inggris.

FiorentinaBesut

Ing tanggal 9 Agustus 2012, Pizarro ditransfer ing ACF Fiorentina kanggo rong mangsa.[1]

PrestasiBesut

Tim NasionalBesut

InternazionaleBesut

AS RomaBesut

Manchester CityBesut

RéferènsiBesut

  1. a b "Fiorentina Resmi Dapatkan David Pizarro". detikSport. Retrieved Jumat, 10 Agustus 2012. Check date values in: |accessdate= (help)
  2. "Manchester City Sign David pizzaro on Loan From Roma". ESPN. Retrieved 31 March 2011.
  3. "Inter complete Pizarro purchase". UEFA.com. 14 July 2005. Retrieved 27 March 2011.