Tuduhaké menu pokok
Stadhion Artemio Franchi Kandhang A.C.F. Fiorentina

ACF Fiorentina ya iku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1926, tim iku duwé situs web resmi ya iku www.acffiorentina.it, Fiorentina dipangajengi Mario Cognigni, dhirèkturé ya iku Daniele Pradè. Markas klub bal-balan iki dumunung ana ing stadion Stadio Artemio Franchi.

Fiorentina
logo
Jeneng jangkep ACF Fiorentina SpA
Peparab La Viola (Si Ungu)
Diadegaké 26 Agustus 1926 (AC Fiorentina)
2002 (ACF Fiorentina)
Lapangan Stadio Artemio Franchi,
Firenze, Itali
Kapasitas 47.282
Ketua Andrea Della Valle
Manajer Vincenzo Montella
Liga Serie A
2018-19 Seri A, (8)
Seragam kandang
Seragam tandang

SajarahBesut

ACF Fiorentina diadegaké déning Luigi Ridolfi, ya iku anggota kaumatan Parté Fasis Nasional, ing mangsa palastra taun 1926. Fiorentina ya iku gabungan saka loro klub sing luwih dhisik ngadeg, ya iku CS Firenze lan PG Libertas. Tujuan saka merger mau ya iku kanggo nyaingi dhominasi tim saka Barat laut Italia. Fiorentina dikenal klub kang kostum warna ungu. Nanging ing pertama ngadeg, Fiorentina malah nganggo warna putih abang. Minangka tim kang cukup enom, Fiorentina durung akèh ngolèksi gelar juwara. Kolèksi gelar Fiorentina bisa diitung karo driji. Prestasi Fiorentina munggah mudun,fiorentina tau nyicicipi Serie B, sadurungé wusanané dadi scudetto ing mangsa 1955/56 lan 1968/69. Tekan saiki mung loro titel iku kang dikolèksi Fiorentina ing kompetisi Serie A. Sawetara ing ajang Coppa Italia, Fiorentina ngolèksi enem gelar, ya iku ing mangsa 1939/40, 1960/61, 1965/66, 1974/75, 1995/96 lan 2000/01. Nang ajang Piala Super Italia, Fiorentina bisa duwé siji momen, ing taun 1996. Ing kompetisi Éropah, Fiorentina namung bisa menangi Piala Winner ana ing mangsa 1960/61. Tim kebanggaan publik Firenze iku mung pisan dadi finalis Liga Champions lan Piala UEFA, kabehan iku gagal. Ing Agustus 2002, klub diwei nama anyar Associazione Calcio Fiorentina e Florentia Viola, utawa didadekke perusahaan ACF Fiorentina SpA. Kang duwé ya iku Diego Della Valle, pengusaha sepatu kulit. Ket iku, Fiorentina usaha dadi klub kang luwih profésional karo manajemen keuangan kang luwih apik.

PrèstasiBesut

  • Kaping 2 juara Serie A (1955/56, 1968/69)
  • Kaping 6 juara Coppa Italia (1939/40, 1960/61, 1965/66, 1974/75, 1995/96, 2000/01)
  • Kaping 1 juara SuperCoppa (1996)
  • Kaping 1 juara Piala Winners (1960/61)
  • Kaping 1 juara Piala Mitrota (1966)
  • Kaping 1 juara Anglo-Italian League Cup (1975)
  • Kaping 1 juara serie C2 B (2003)

PamainBesut

Tim utamaBesut

Per 16 Januari 2012.[1]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Artur Boruc
2   DF Per Krøldrup
5   DF Alessandro Gamberini (captain)
6   MF Juan Manuel Vargas
7   MF Alessio Cerci
8   FW Stevan Jovetić (vice-captain)
10   MF Rubén Olivera
11   FW Amauri
13   MF Houssine Kharja
14   DF Cesare Natali
15   DF Matija Nastasić
16   DF Mattia Cassani (on loan from Palermo)
17   MF Amidu Salifu
18   MF Riccardo Montolivo
19   DF Felipe
21   MF Andrea Lazzari
22   FW Adem Ljajić
No. Pos. Jeneng
23   DF Manuel Pasqual
25   MF Daniel Kofi Agyei
26   FW Ryder Matos
29   DF Lorenzo De Silvestri
31   DF Michele Camporese
32   MF Marco Marchionni
37   FW Maxwell Boadu Acosty
38   DF Nii Nortey Ashong
39   DF Paolo Rozzio
41   GK Luca Lezzerini
60   GK Edoardo Pazzagli
85   MF Valon Behrami
88   GK Niccolò Manfredini
89   GK Neto
92   DF Rômulo
  MF Gustavo Campanharo
  FW Kenneth Zohore
  DF Ahmed Hegazy

DisilihakéBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
  GK Marcos Miranda (at Pro Vercelli)
  GK Andrea Seculin (at Juve Stabia)
  DF Cristiano Piccini (at Carrarese)
  DF Nikola Gulan (at Chievo)
  DF Enrique David Mateo (at Campobasso)
  MF Francesco Di Tacchio (at Juve Stabia)
  MF Federico Carraro (at Modena)
No. Pos. Jeneng
  MF Massimiliano Taddei (at Carrarese)
  FW Jefferson (at Latina Calcio)
  FW Haris Seferović (at Lecce)
  FW Savio Nsereko (at Juve Stabia)
  FW Khouma Babacar (at Racing de Santander)

Pemain kaloka/legendhaBesut

RéferènsiBesut

  1. "ViolaChannel – Giocatori" (ing basa Italin). ACF Fiorentina. Dijupuk 15 September 2011. 

Pranala njabaBesut