Tuduhaké menu pokok

Associazione Calcio Chievo-Verona (jeneng liya ChievoVerona utawa Chievo palafalan jroning basa Italia: [ˈkjɛvo]ya iku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1929. Tim iku duwé situs web resmi ya iku www.chievoverona.it, Fiorentina dipangajengi Luca Campedelli, dirèkturé ya iku Fausto Vinti. Markas klub bal-balan iki dumunung ana ing stadion ya iku stadion Stadio Artemio Franchi.

Chievo
Logo AC Chievo Verona
Jeneng jangkep Associazione Calcio Chievo Verona SrL
Peparab Gialloblu (Kuning-Biru),
Mussi Volanti ("Keledai-Mabur" sajeroning basa Venesia),
Ceo ("Chievo" sajeroning basa Venesia)
Diadegaké 1929
Lapangan Stadion Marcantonio Bentegodi,
Verona, Italia
Kapasitas 38.402 [1]
Ketua Luca Campedelli
Manajer Eugenio Corini
Liga Serie A
2012–13 ke-12, Serie A
Seragam kandang
Seragam tandang

SajarahBesut

Klub iki diadegken ing taun 1929 ana ing sakelompok pecinta bal-balan. Debut pertama Chievo ing turnamen resmi ya iku ing 8 November 1931. Ra ana prestasi kang ngesanake kang Chievo. Tim iki akèh main ing kompetisi level ngisor ing Italia sadurung akhire mlebu Serie D ing mangsa 1974/75. 12 taun sawisé, ganti nama Paluani Chievo, tim iki nembé promosi ing Serie C2 lan lan mlebu Serie C1 ing taun 1989. Setaun sawisé, tim iki ganti jeneng dadi AC Chievo Verona. Taun 1992, dilatih karo Alberto Malesani, Chievo dadi juara Serie C1 lan promosi ing Serie B. Mangsa 2000/01 dadi mangsa bersejarah kanggo Chievo amarga éntuk sing sapisan, Chievo bisa mlebu Serie A. Luigi Del Neri dadi pelatih Chievo kala iku.

Skuat utamaBesut

Per 17 Juni 2013.[2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Christian Puggioni
2   DF Dario Dainelli
4   DF Nikos Spyropoulos
5   MF Roberto Guana
10   MF Luciano
11   FW Mamadou Samassa
14   MF Isaac Cofie
16   MF Luca Rigoni (vice-captain)
18   GK Lorenzo Squizzi
20   DF Gennaro Sardo
26   DF Pavol Farkaš
No. Pos. Jeneng
31   FW Sergio Pellissier (captain)
33   DF Paul Papp
39   MF Adrian Stoian
56   MF Përparim Hetemaj
77   FW Cyril Théréau
93   DF Boukary Dramé
--   DF Funso Ojo
--   DF Yohan Tavares
  FW Pablo Granoche
  MF Dejan Lazarević

PrestasiBesut

1 juara Serie B (2007/08)

1 juara Serie C1 (1992/93)

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. "Chievo Verona official website". Dijupuk 4 May 2011. 
  2. "Team" (ing basa Italian). AC Chievo Verona. Diarsip saka asliné ing 26 October 2010. Dijupuk 31 October 2010. 


Liga Italia Seri A 2014/2015
Atalanta | Cagliari | Cesena | Chievo | Empoli | Fiorentina | Genoa | Inter Milan | Juventus | Lazio
| A.C. Milan | Napoli | Palermo | Parma | A.S. Roma | Sampdoria | Sassuolo | Torino | Udinese | Verona

Domenico Di Carlo