Tuduhaké menu pokok

Deir ez-Zor (Arab: دير الزور‎‎ Dayr az-Zūr; Syriac: ܕܝܪܐ ܙܥܘܪܬܐ Dayrāʾ Zəʿōrtāʾ) ya iku kutha paling gedhé ing Suriah sisih wétan lan kutha paling gedhé nomer pitu ing nagara kasebut. Deir ez-Zor dumunung ing pinggiring kali Euphrates udakara 450 km (280 mi) sakloré kutha krajan nagara kasebut, Damaskus, lan mujudaké kutha krajan saka Kagubernuran Deir ez-Zor.[2] Ing sènsus taun 2004, kutha kasebut nduwé gunggung cacah jiwa 211.857 wong.

Deir ez-Zor
دير الزور
Deir Ezzor - Deir Azzor
Deir ez-Zor kapernah ing Syria
Deir ez-Zor
Deir ez-Zor
Location in Syria
Koordhinat: 35°20′N 40°9′E / 35.333°N 40.150°E / 35.333; 40.150
Nagara  Syria
Kagubernuran Kagubernuran Deir ez-Zor
Dhistrik Dhistrik Deir ez-Zor
Pamaréntahan
 • Walikutha Mohamed Ibrahim Samra
Élepasi 210 m (690 ft)
Cacah warga (2004 census[1])
 • City 211.857
 • Métro 239.196
Demonym(s) Arab: ديري‎, salin aksara Deiri
Zona wektu EET (UTC+2)
 • Usum panas (DST) EET (UTC+3)
Kodhe laladan 051
Geocode C5086
Iklim BWh

RujukanBesut

  1. "Deir ez-Zor city population". Diarsip saka sing asli ing 2012-07-31. 
  2. "Syrian Ministry of Tourism (in Arabic)". Dijupuk 10 May 2007.