Tuduhaké menu pokok
Stadhion Riazor Kandhang Deportivo de La Coruña

Real Club Deportivo de La Coruña inggih punika sawijining klub bal-balan profésional ingkang gadhah markas ing kutha A Coruña, Galisia. Klub punika dipundhirikaken taun 1906 lan sapunika main wonten ing La Liga. Deportivo sampun menangkan 1 gelar La Liga, inggih punika rikala mangsa 1999-2000, sarta sampun kaping 5 dumunung ing posisi runner-up. Super Depor ugi sampun kaping 2 menangaken Copa del Rey la kaping 3 dados juara Supercopa de España.[1]

Deportivo La Coruña
Deportivo de La Coruña.jpg
Jeneng jangkep Real Club Deportivo
de La Coruña, S.A.D.
Peparab Depor
Super Depor
Herculinos
Branquiazuis (Biru dan Putih)
Los Turcos
Diadegaké 1906
Lapangan Riazor
Kapasitas 34,600
Ketua Augusto César Lendoiro
Manajer Domingos Paciência
Liga La Liga
2011–12 Juara Segunda División
(promosi)
Seragam kandang
Seragam tandang

Super Depor sampun asring mapan ing posisi zona eropa La Liga wonten ing 20 mangsa pungkasan, kanthi sapèrangan ing papan atas (peringkat 1 dumugi 10) cacahipun 16 mangsa wonten ing 20 mangsa pungkasan. Akibatipun, klub punika dados klub langganan Liga Champions UEFA rikala wiwitan taun 2000-an lan kasil tampil cacahipun kaping 5 mangsa runtut lan dumugi babak semifinal wonten ing Liga Champions UEFA rikala taun 2004.

Deportivo main wonten ing stadion Riazor ingkang gadhah kapasitas 34.600 penonton wiwit taun 1944. Kostum kandhang tradhisional klub punika inggih kaos biru kanthi garis pethak, clana cekak biru, lan kaos kaki. Klub punika gadhah persaingan alami kaliyan Celta de Vigo lan pertemuan ing antawising kekalih klub punika dipunsukani nama Derby Galicia.[2]

Amargi alasan pulitik, nama klub punika migunakaken nama kutha wonten ing basa Spanyol, La Coruña, èwadènè nama asli kutha mau inggih punika A Coruña. Kanthi makaten, manawi klub punika ngadopsi nama resmi kutha, saéngga klub punika bakal gadhah nama "Deportivo da Coruña".

PrestasiBesut

Gelar RegionalBesut

  • Kejuaraan Galicia
    • Juara (6): 1926-27; 1927–28; 1930–31; 1932–33; 1936–37; 1939–40
    • Runner-Up (6): 1924-25; 1925–26; 1929–30; 1931–32; 1933–34; 1938–39
  • Piala Galisia
    • Runner-Up (1): 2007-08

Gelar NasionalBesut

Gelar InternasionalBesut

PemainBesut

Angka geger pemain dhedhasar situs resmi ing www.canaldeportivo.com

Per 1 September 2012 [3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Daniel Aranzubia
2   DF Manuel Pablo (kapten)
3   DF Evaldo (dipinjam dari Sporting CP)
4   MF Álex Bergantiños
5   DF Zé Castro
6   DF Aythami Artiles
7   MF Saúl Fernández
8   MF André Santos (dipinjam dari Sporting CP)
9   FW Pizzi (dipinjam dari Braga)
10   MF Juan Domínguez
11   FW Riki
13   GK Germán Lux
14   MF Abel Aguilar (dipinjam dari Hércules)
15   DF Laure
No. Pos. Jeneng
16   MF Bruno Gama
17   DF Ayoze Díaz
18   MF Javier Camuñas (dipinjam dari Villarreal)
19   DF Roderick Miranda (dipinjam dari Benfica)
20   MF Jesús Vázquez
21   MF Juan Carlos Valerón (Wakil kapten)
22   MF Diogo Salomão (dipinjam dari Sporting CP)
23   FW Rodolfo Bodipo
24   DF Carlos Marchena
25   FW Nélson Oliveira (dipinjam dari Benfica)
29   DF Tiago Pinto (dipinjam dari Rio Ave)
33   DF Diego Seoane
  FW Juan Carlos

Cathetan sukuBesut

Pranala njabaBesut