Tuduhaké menu pokok

Cynthia Dewi Bayu Wardhani luwih misuwur kanthi jeneng Dewiq (lair ing Makassar, Sulawesi Kidul, 15 Juni 1975; umur 44 taun).[1] Dewiq ya iku musikus lan penyanyi kang asalé saka Indonésia. Lagu-lagu ciptaané Dewiq luwih misuwur tinimbang kang nyiptakaké.[1] Akèh wong kang ora ngerti yèn lagu iku kang nggawé Dewiq.[1] Dewiq nggawé lagu ing akèh aliran musik.[1] Nanging Dewiq luwih seneng karo aliran musik blues.[1] lagu kang digawé Dewiq luwih misuwur tinimbang Dewiq.[1] Malah-malah akèh wong kang ora percaya yèn lagu-lagu iku gaweyane Dewiq.[1] Dewiq iku mantan bojoné Pay CCD kang dadi gitaris grup musik BIP.[1]

Dewiq
Dewiq
Latar wuri
Jeneng lair Cynthia Dewi Bayu Wardhani
Jeneng liya Dewiq
Lair (1975-06-15) Juni 15, 1975 (umur 44)
Indonésia Ujung Pandang, Sulawesi Kidul, Indonésia
Pakaryan musikus, penyanyi
Taun aktif 1995-sapunika

KarirBesut

Dewiq iku anak kang pungkasan (ragil) saka pasangan Bambang Yuliarto lan Myrna Amy Nigell (Walanda).[2] Dewiq wiwit cilik pancén seneng musik.[2] Nalika SMP Dewiq sinau main gitar lan nalika SMU Dewiq banjur sinau main drum.[2] Dewiq sekolah SMU ing salah sijiné SMU kang ana ing Jakarta Utara.[2] Dewiq wiwit ngerti musik lan wiwit seneng musik kang duwé aliran rock, Gun n Rose, Black sabath, Metalica.[2] Nalika kuliyah jurusan Sastra Inggris ing STIBA Bandung, Dewiq nggawé grup band Red Rose kang mirunggan main musik Extreme, Mr Big, lan Led Zeppelin.[2] Nanging saking senengé ngeband lan mélu festival-festival musik ndadékaké kuliyahé ora nutug lan mung tekan semester papat.[2]

Dewiq wiwit pacaran karo Pay nalika lagi nggawé album kang kaping pindho.[2] Sasi Maret taun 2001, Dewiq lan Pay banjur nikah.[2] Leloroné cerai nalika taun 2007.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i j hot.detik.com(dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011)