Dhawet utawa céndhol ya iku wédang kang digawé saka bahan santen klapa diwénèhi gula jawa utawa gula klapa, lan dicampur céndhol, ditambah irisan nangka utuwa kolang kaling. Lumrahé ditambah ès supaya seger. Akèh variasi wédang dhawet iki, gumantung kasenengan lan kréatifitasé sing nggawé. Ana kang aran dhawet durén, utawa dhawet ayu saka Banjarnegara.[1]

Bakul Dhawet ing Pasar Malang taun 1935
Bakul Dhawet ing jaman saiki

Uga delengenBesut

Cathetan sikilBesut