Dik Doank

Dik Doank ingkang gadhah jeneng dawa Raden Rizki Mulyawan Kertanagara Hayang Denada Kusuma (lair 21 Sèptèmber 1968; umur 53 taun) inggih punika penyanyi, panatacara, lan desainer grafis saking Indonesia.[1][2]

Dik Doank
Dik Doank.jpg
LairRaden Rizki Mulyawan Kertanagara Hayang Denda Kusuma
PakaryanPenyanyi
Pranata Cara
Taun aktif1994 - sapunika
BojoMyrna Yuanita
AnakRatta Billa Baggi, Geddi Jaddi Membummi, lan Putti Kayya Hatti Imanni

KarierBesut

Wiwit alitipun Dik Doank sampun gadhah hobi nggambar lan ngarang komik.[1] Hobi punika dipunkembangaken nalika umuripun 15 taun, Dik sampun wiwit ngripta lagu.[1] Karyanipun asring ndhèrèk lomba, nanging dèrèng naté menang.[1] Sasampunipun lulus SMA, Dik sinau ing Institut Kesenian Jakarta (IKJ) jurusan Desain Grafis spesifikasi cover album lan poster.[1] Asil karyanipun Dik saged dipuntingali ing kover kaset albumipun Atiek CB, Chrisye, Broery Pesulima, Nike Ardilla, Ebiet G. Ade, Koes Plus lan AB Three.[1] Sasampunipun dangu nyambut damel ing babagan damel cover album, pungkasanipun Dik Doank saged nembus dhapur rekaman ing taun 1997.[1] Singel Pulang saking album ingkang ingkang sepisanan sampun saged damel namanipun Dik Doank misuwur.[1] Salajengipun Dik damel album malih kanthi irah-irahan "Jangan Takut" kanthi singel hits Pak Posku lan Digoda Waria.[1] Taun 2004, sasampunipun absen kinten-kinten gangsal taun, Dik ngedalaken album ingkang kaping tiga “180 Derajat”. Lirik lagu ing album “180 Derajat” taksih gadhah tema sosial kanthi ukara-ukara ingkang sakedhik nakal ingkang panci dados ciri khasipun Dik Doank.[1] Sanajan sampun ngedalaken tiga album, nanging Dik Doank langkung misuwur amargi dados panatacara.[1] Panjenenganipun naté dados panatacara kanggé adicara giyaran langsung Piala Donya FIFA taun 2002. Sapunika Dik Doank langkung temen ing babagan pendidikan.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k Dik Doank dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)
  2. a b Dik Doank, Jalani Hidup Yang Tak Lagi Berstruktur dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)

Pranala njawiBesut

  • Profil [1] lan pawartos

[2] [3] di KapanLagi.com