Dom jait

Dom jait ya iku piranti wujud dom kanggo jait kang wujudé lenceng lan pucuké lancip, kang duwé mata dom kanggo bolongan lumebuné bolah.[1] Dom jait ana kang nggunakaké karo tangan lan uga ana kang karo mesin.[1]. Dom jait uga ana manéka ukuran lan warna.[1] Ana ukuran dom kang cilik, sedhengan lan gedhé.[1] Uga ana warna dom kang biyasa lan ana warna dom jait emas.[1]

Sajarah Dom JaitBesut

Dom jait iku sapisan digawé saka balung, punjul 17.000 taun lawasé karo wong barat Éropah lan Tengah Asia.[2] Wektu abad 20, punjul 20 kang dilakoni kanggo gawé wujud-wujud dom jait, kanggo tangan lan mesin.[2] Dom jait terus digawé loro bebarengan, saka kawat baja.[2] Kawat dilencengake lan ditugel padha dawané loro.[2] Saka prosesé digiling, diwangun ana ing pucuké rong panggonan.[2] Nganggo grinda, dom diuripaké nganti titiké apik.[2]

Jinis-jinis DomBesut

  • Dom Pentol ya iku dom kang ana pentolé ing sawijiné pucuké.[1] Dom pentol kanggoné ya iku mbiyantu nggawé pola kang ukurané wis ditamtukaké padha karo ukuran kain kang arep dijait.[1]
  • Dom Obras ya iku dom kang mligi kanggo mesin obras.[3] Dom obras pasangané bolah obras kanggoné ngepasaké pérangan-pérangan kain kang padha karo ukuran jaitané.[3]
 
Dom Jait Tangan
  • Dom Jait Tangan ya iku dom kang digunakaké mligi jait karo tangan (ora mesin).[3]
 
Dom Jait Mesin
  • Dom Jait Mesin ya iku dom kang digunakaké mligi kanggo mesin jait.[3]
  • Dom Rajut ya iku dom kang kanggo ngajut busana karo tangan utawa mesin rajut.[3] Kain rajut luwih awis(larang) tinimbang kain tenun.[3]
  • Dom Sulam ya iku dom kang mliginédigunakaké kanggo bordir utawa suji busana.[1]

Uga delengenBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h http://www.artikata.com/arti-331490-jarum.html (diundhuh tanggal 9 Agustus 2011) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. a b c d e f http://translate.google.co.id/translate?hl=id&langpair=en%7Cid&u=http://www.historyofquilts.com/needle.html (diundhuh tanggal 6 Agustus 2011)
  3. a b c d e f http://basa.cs.ui.ac.id/kbbi/kbbi.php?keyword=jahit&varbidang=all&vardialek=all&varragam=all&varkelas=all&submit=tabel (diundhuh tanggal 18 Agustus 2011) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 3" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 3" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 3" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 3" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 3" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda