Driji sikil

Driji sikil (basa Inggris: Toes) iku driji ing sikil manungsa utawa kéwan. Spesies kéwan kaya kucing kang mlaku nganggo driji sikil diarani digitigrade. Manungsa, lan kéwan liya kang mlaku nganggo dlamakan, diarani plantigrade; kéwan kang mlaku nganggo pinggir dlamakan diarani unguligrade.

Toes on the foot. The innermost toe (bottom-left in image), which is normally called the big toe, is the hallux.

Driji sikil ana lima, yakuwi:

  • Hallux (jempol)
  • Driji panuding
  • Driji tengah
  • Driji manis (kapapat)
  • Jenthik (Kerep diarani Pinky toe utawa Baby toe ing AS.[1]

Uga delengenBesut

Pirsani informasi ngenani Driji sikil ing KamusWiki.

RéferènsiBesut