Jenthik

Driji jenthik, kerep diarani pinky ing Basa Inggris Amérika lan pinkie ing Basa Inggris Scottish (asal saka tembung Basa Walanda pink, tegesé driji cilik), iku driji ing tangan manungsa kang paling cilik, dunungé ana ing jèjèré driji manis lan paling adoh saka jempol.

Jenthik
Rincian
Arteriulnar artery
Sarafulnar nerve
Getah beningsupratrochlear
Pengenal
Latindigitus minimus
manus, digitus
quintus, digitus V
TA98Masalah skrip: Fungsi "getTAValue" ora ana.
TA2155
FMA24949
Terminologi anatomi
[[[d:Masalah skrip: Fungsi "pageId" ora ana.|besut ing Wikidata]]]
Driji tangan
Hand.svg
Jempol · Panuding · Tengah · Manis · Jenthik
The pinky finger extended

OtotBesut

Ana papat otot kang ngontrol driji jenthik, telu ing antarané mbentuk grup kang diarani hypothenar eminence :

Gambar-gambarBesut

Pirsani informasi ngenani Jenthik ing KamusWiki.