Tuduhaké menu pokok
kucing warna ireng lagi bobok ing meja
Kucing
kucing sing lagi turu
Kucing umah.jpg
Klasifikasi Ilmiah
Karajan:Animalia (Kéwan)
Filum:Chordata
Kelas:Mamalia
Ordo:Karnivora
Famili:Felidae
Genus:Felis
Spesies:silvestris utawa domesticus
Subspesies:catus (kucing)
Jeneng Jinis
Felis silvestris catus

Kucing, Felis silvestris catus, iku kéwan karnivora cilik saka kulawarga Felidae kang wis dijinakaké èwonan taun. Tembung “kucing” racaké ngrujuk “kucing” kang dijinakake. Nanging sok-sokan uga bisa ngrujuk “kucing gedhé” kaya ta singa, macan, puma lan sapanunggalané.

Ing Agami IslamBesut

Miturut hukum Islam, sawijining muslim ditindakake supaya ora nglara utawa mateni kucing, miturut hadits sahih sing dicritakake dening Imam Muslim saka critane Abdullah bin Umar lan Abu Hurairah. Hukum sing larang lan tuku kucing uga diadili miturut hadits Nabi Muhammad lan aturan saka hukum (al-qawa'id al-kulliyah). Hadits saka Muhammad, ditulis saka kanca Jabir bin Abdillah yen Nabi ngalangi mangan kucing lan nglarang mangan saka ngedol rega kucing.

KarakteristikBesut

Lumrahé kucing duwé bobot 5 – 7 kg, sok-sok punjul 9 kg (20 pounds). Yèn diopèni kucing umuré bisa nganti 10 – 15 taun. Kucing kang tuwa dhéwé kang dingertèi umuré 34 taun. Ning kucing kang gawéné saba ing jaba umuré mung 3,5 taun waé. Saliyané iku, kucing ya bisa stress manawa asring pindhah-pindhah panggon utawa kandhang, manawa wis kadhung stress kudu digawa menyang klinik utawa diramut dhéwé.

Pakan kucingBesut

Kucing racaké mbedhog tikus lan manuk. Nanging kucing yèn dipakani déning wong ya doyan.

Anak kucing diarani cemèng.

VideoBesut

GladriBesut

Uga delengenBesut